L'Ajuntament de Palamós retirarà el títol de fill adoptiu de la localitat que des del 1926 ostenta la figura del general Miguel Primo de Rivera, dictador d'Espanya des del 1923 fins el 1930. El procés per revocar aquesta distinció està en marxa i a punt d'arribar a la seva fi segons ha manifestat la regidora Gràcia Artigas en declaracions a Ràdio Palamós.

L'emissora explicava ahir que fou l'historiador local Pere Trijueque que va informar de l'existència d'un acord de ple del 24 de gener de l'any 1926 pel qual es nomenava a Miguel Primo de Rivera fill adoptiu de Palamós, juntament amb tres generals més (el capità general de Catalunya, Emilio Barrera; el ministre de Governació, Severiano Martínez Anido; i el governador civil i militar de Girona, Arturo Carsi). En l'acord de ple, es detallava que se'ls atorgava la distinció "per la seva tasca eminentment patriòtica i salvadora".

Ara, però, les distincions estan en tràmits de revocar-se, segons ha detallat la regidora, després que es revisi el reglament d'aquests reconeixements.

Primo de Rivera fou capità general de Catalunya quan el 13 de setembre de 1923 va realitzar un cop d'estat que va rebre el suport de la major part dels militars. Va dimitir el 28 de gener de 1930.