La Fiscalia de Girona ha presentat una querella als jutjats de Figueres contra l'exalcalde de Castelló d'Empúries i actual regidor de CiU Xavier Sanllehí i l'exgerent Ernest Pujol per un presumpte delicte de prevaricació per haver millorat suposadament els contractes laborals a una vintena de treballadors, tot i l'informe negatiu del secretari municipal advertint que no se seguien tots els tràmits legals. A la vintena de treballadors que havien estat imputats en les diligències informatives, finalment se'ls citarà com a testimonis.

L'actuació que hauria motivat la presentació de l'escrit de denúncia per part del fiscal s'hauria comès dues setmanes abans de les municipals de 2007. Sanllehí va signar un decret que millorava les condicions laborals de 20 treballadors, passant per exemple de temporals a laborals fixos o indefinits. A l'exgerent se li va incloure un complement al sou. La petició dels canvis als contractes l'hauria feta el comitè d'empresa, segons va informar Sanllehí, i es va avalar amb un informe favorable de l'exgerent que en aquell moment tenia delegades les competències en matèria de personal. Ara bé, existeix també un informe del secretari municipal d'aquell moment, Josep Roca, advertint que no es complia amb la normativa. L'exalcalde sempre ha dit que ho desconeixia.

La denúncia de l'exgerent

La possibilitat que s'hagués comès prevaricació la va apuntar per primer cop un jutjat on va acudir l'exgerent, Ernest Pujol. La millora del contracte, en el seu cas, es referia a un complement de sou que l'actual govern (ERC, ECE-EPM, PP, MªDolors del Fresno) va decidir retirar-li. Pujol ho va recórrer i el jutjat no només no va donar-li la raó sinó que va advertir del possible delicte. L'Ajuntament va decidir posar en coneixement de la Fiscalia la informació i aquesta va obrir diligències informatives. La cap de personal va ser la primera treballadora a declarar, ara fa tres mesos, i hauria declarat que va rebre ordres de l'exgerent i posteriorment l'exalcalde va signar el decret. Fins a finals d'any van anar declarant la resta de treballadors i també l'exalcalde que va sol·licitar-ho en conèixer que s'havien obert diligències.

El fiscal, finalment, ha portat el cas al jutjat i, segons ha pogut saber Diari de Girona, s'ha presentat una querella on s'imputaria l'exalcalde i l'exgerent, ambdós per ser presumptament responsables de les millores als contractes laborals coneixedors que en fer-ho s'estava incomplint la normativa legal, el que suposaria un delicte de prevaricació. La denúncia ha de seguir ara el seu curs al jutjat.