El delegat del govern, Eudald Casadesús, es va reunir ahir amb quinze alcaldes del Gironès per parlar sobre l'actual situació econòmica, després que el consell s'hagués queixat anteriorment que el retard en els pagaments del Govern feia perillar el manteniment dels Serveis Socials o les ajudes per a la gratuïtat del menjador escolar. Segons Casadesús, la voluntat de l'executiu català és fer els pagaments que s'arrosseguen i posar-se «al dia» abans de l'estiu. «Som conscients que són moments difícils i que els ajuntaments necessiten els diners», va indicar el representant de la Generalitat. La presidenta del Consell, Cristina Alsina, va explicar que el Govern els deu 4 milions d'euros.

El Consell compta amb un pressupost de 20 milions d'euros per aquest 2011 i, segons Alsina, el Govern encara deu quatre milions a l'ens de pagament endarrerits des del 2010. Aquesta situació, segons Alsina, fa que, per exemple, s'hagin hagut de demanar pòlisses per avançar diners a les AMPA a l'espera de les subvencions per a la gratuïtat del menjador escolar. De tota manera, tant el Consell com el Departament d'Ensenyament van afirmar a principis de setmana que el deute ja estava abonat. «És una cadena i si no ens posem al dia amb els pagaments la bola es farà grossa», va explicar Alsina. Per això, van demanar més celeritat al govern per a cobrar els diners.

Casadesús va recollir la demanda i va prometre que abans de l'estiu el Consell haurà rebut els diners pendents.

El consell, d'altra banda, també es va queixar que Endesa «no ha complert» el compromís amb els ajuntaments de la nevada.