Una estudiant olotina de 23 anys ha provocat un autèntic rebombori a Roma després d'inventar-se que l'havien violada. La noia, que estudia a la capital italiana amb una beca Erasmus, es pot enfrontar a una pena de fins a tres anys de presó per simulació de delicte i falsa denúncia. Juntament amb el seu xicot, que té 43 anys, l'estudiant va planejar una fantasia sexual inspirada en el musical 'Il Rugantino'. La jove s'havia de fer passar per una prostituta, seduir un desconegut i tenir-hi relacions. Quan l'estudiant va portar el joc a la pràctica, però, el preservatiu es va trencar i la jove va tenir por d'haver contret una malaltia, segons publica 'Il Corriere della Sera'.

Una fantasia eròtica podria costar-li cara a una jove estudiant olotina. La noia, que té 23 anys i estudia a Roma, va planejar un curiós joc amb el seu xicot, inspirat amb el musical 'Il Rugantino', que feia pocs dies havien anat a veure plegats al teatre.

La juguesca consistia en què la noia s'havia de fer passat per prostituta, seduir un desconegut i tenir-hi relacions sexuals. A mitjans febrer, la parella va portar el joc a la pràctica. La jove va acostar-se a un desconegut al carrer i, després de proposar-li tenir relacions sexuals, els dos van anar fins a un apartament, segons publica el diari italià.

Mentre estaven al llit, però, el preservatiu s'hauria trencat. I aquí va començar tot l'enrenou. La jove olotina va decidir anar a l'hospital i, segons el relat del 'Corriere della Sera', es va inventar la història de la violació perquè l'atenguessin més ràpid.

Segons la seva versió, aquell dia va sortir de treballar d'un local proper a la plaça d'Espanya. Era de matinada, i per les proximitats d'aquell indret, se li van acostar dos homes que la van assaltar. Mentre un d'ells la subjectava, l'altre hauria abusat sexualment d'ella aprofitant l'espai que hi havia entre dos cotxes aparcats.

La jove va presentar la denúncia el 19 de febrer i, gairebé immediatament, el cas va provocar una enorme commoció a Roma. L'escenari de la suposada violació, proper a un centre d'interès turístic com la plaça d'Espanya, i el fet que feia pocs dies s'havia denunciat una altra agressió sexual a la ciutat, va encendre les alarmes.

Alguns diaris van recollir el cas de la jove olotina en portada. Fins i tot, es va arribar a il·luminar el Colosseu de nit, tal com es fa en casos semblants com a mostra de solidaritat.

Sense imatges a les càmeres

Ara, però, s'ha demostrat que la violació no va ser més que una mentida. Segons publica el 'Corriere della Sera', els investigadors van començar a recelar després que les càmeres de seguretat de la zona no haguessin captat res, ni imatges de la jove, ni dels dos assaltants que l'haurien intimidada posant-li un ganivet al coll abans d'agredir-la sexualment.

Al final, el diari italià recull que la jove olotina va admetre que s'havia inventat els fets per por de no rebre el tractament adequat a l'hospital. Ara, la noia s'enfronta a penes d'entre un any i tres de presó per simulació de delicte i falsa denúncia.

El seu cas també ha saltat al terreny polític i, fins i tot, l'alcalde de Roma, Gianni Alemanno se n'ha fet ressò. Com recull el rotatiu italià, l'alcalde ha demanat 'pietat humana' per a la jove olotina, però també ha lamentat l'alarma que ha generat aquesta invenció.