Firagri arriba a l´11a edició amb un canvi destacat: s´organitza per primera vegada al castell de Sant Ferran. Circumstància que, a més de portar la fira agrícola i ramadera de referència a les comarques gironines a un entorn únic, permetrà que el certamen augmenti la seva superfície passant dels 13.000 m2 d´altres edicions, als 16.500 m2 d´aquest any.

Aquest any també es recupera la Mostra del Bestiar, que torna amb força després d´anys de no organitzar-se. S´ha previst la presència de 25 explotacions de bestiar que en una superfície de 800 m2 exposaran exemplars de vaquí, oví, ruc català i gallina empordanesa. L´organització ha confirmat la presència de 60 expositors de maquinària.

El trasllat al castell de Sant Ferran també ha permès concentrar en un únic recinte totes les activitats de la fira. D´aquesta manera, Firagri 2011 concentra les activitats paral·leles com conferències, debats o exposicions a altres espais de la fortalesa com les sales Marqués de la Mina i Marqués de la Ensenada o la sala d´exposicions. A grans trets, Firagri 2011 s´han organitzat conferències a càrrec de les JARC i Unió de Pagesos, exposicions, tastets d´olis de la DO Empordà o, com a novetat, un concurs d´ases de raça catalana i una exhibició de gossos de tura.

Des de l´organització de Firagri 2011 s´ha previst que amb el canvi d´ubicació augmenti el nombre de visitants, xifra que en la darrera edició va arribar als 20.000. L´entrada tindrà un preu de 3 euros.