Castelló d'Empúries ha començat la restauració de la muralla medieval del Palau dels Comtes que havia patit despreniments en els darrers temps. S'invertiran 200.000 euros i es preveu que els treballs tinguin una durada de dos mesos. Una vegada enllestida la restauració, es posarà en marxa un projecte per fer visitable l'entorn per l'espai que actualment és accessible.

Els operaris han començat els preparatius per reparar aquesta fortificació. Mentre s'instal·len les bastides s'està efectuant una neteja superficial de la muralla que es pot veure des de diferents punts del centre històric on se situa el Palau dels Comtes construït per Pere II al segle XIV i cedit posteriorment als frares dominics l'any 1401. Durant una reconstrucció s'incorporà una torre de la muralla, entre altres edificacions. Avui la muralla a la part oest i nord se situa a l'edifici de l'Ajuntament que ocupa l'antic palau, i a la part oest, per exemple, s'hi accedeix des d'una petita plaça. L'Ajuntament projecta, segons ha explicat el regidor d'Urbanisme, Pere Iglesias, que es pugui fer un recorregut quan s'hagi comprat la darrera casa que queda per expropiar. Mentrestant, han engegat la restauració per consolidar la muralla deteriorada pel pas del temps i engegaran rutes per visitar-la des de diferents espais públics en el marc de les actuacions per potenciar el Turisme cultural i posar en valor el patrimoni que es vénen desenvolupant en els darrers anys.

El projecte de restauració de la muralla el va redactar l'Ajuntament i va ser aprovat l'abril de 2010. Es va presentar al programa que impulsa el departament de Cultura de la Generalitat i l'Obra Social de la Caixa, "Romànic Obert", que l'ha dotat amb els 200.000 euros necessaris per portar-lo a terme. L'actuació suposarà acabar amb els petits despreniments que s'havien produït. Una altra muralla pendent de restaurar és la que envolta el casc històric també degradada en diferents punts.