Part de la desembocadura de la Tordera passarà a mans de la Direcció General de Costes, això serà així, en cas que l'atermenament de béns que preveu l'Estat prosperi. Aquest contempla que uns 1.300 metres d'aquesta zona, és a dir, de part de la llera i desembocadura, es converteixin en zona de Domini Públic Marítim-Terrestre.

Aquesta nova delimitació afecta tant el terme muncipal de Blanes com el de Malgrat de Mar (Maresme) i segons el que ha transcendit de moment a l'Ajuntament de Blanes, com explica el regidor d'Urbanisme en funcions Carles Gibert (CiU), és a causa que la Direcció General de Costes es basa en que s'haurien localitzat "restes de sorra marina riu endins", és a dir, a la desembocadura. Una zona que es troba protegida i que gestiona també l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'entrada d'aquest element salí és el que hauria provocat que Costes vulgui tenir-ho sobre el seu domini. Un fet que segons l'edil d'Urbanisme en funcions afectarà no sols el riu en si, sinó també la seva llera, àrea on hi ha alguns camps de conreu i un càmping.

L'Ajuntament de Blanes, però, puntualitza Gibert, encara no ha rebut la documentació d'aquest acte d'atermenament que vol portar a terme Costes en breu i per tant, "tampoc sabem de l'abast, llavors quan en tinguem còpia hi podrem presentar al·legacions"; acció que el consistori preveu fer. A més, l'edil no recorda que hi hagi precedents d'aquest tipus i afegeix que l'acte de fitació de l'atermenament que es celebrarà el proper dijous 2 de juny a les 11 hores del matí, és només "un acte que es fa provisionalment" i que per tant, a partir d'aquí tant administracions com particulars hi poden presentar les seves al·legacions. Aquest acte de fitació sobre el terreny mostrarà, per tant, la delimitació provisional del domini públic marítim terrestre d'aquesta zona de la desembocadura de la Tordera.

Zona de protecció

Aquesta àrea on s'acaba la Tordera és una zona on els ajuntaments dels dos municipis hi han actuat per tal que pugui ser visitable i al mateix temps es protegeixi la fauna que hi habita.

Sense anar més lluny, l'any passat l'Ajuntament de Blanes hi va instal·lar una tanca de fusta de 280 metres de llargada per impedir l'accés dels visitants al riu. Per altra banda, es va col·locar una altra tanca de 200 metres de llargada, que està feta amb fusta i corda, per protegir la zona en època de nidificació de les aus que viuen al delta del Tordera.