Els Agents Rurals van aturar dilluns a la tarda una furgoneta a Sant Julià del Llor (la Selva) que transportava 50 quilos de coure robat, a part destris per cometre el delicte. De les tres persones d'origen africà que viatjaven en el vehicle, dues van aconseguir fugir corrents, mentre que el tercer, el conductor, va ser traslladat a comissaria pels Mossos d'Esquadra.

La col·laboració entre els Agents Rurals i la policia també va permetre el 10 de maig passat detenir un veí de Girona a Sant Julià de Ramis (Gironès), que duia un sac industrial ple de retalls de coure sostrets duna empresa de la població.

En concret, els fets de Sant Julià del Llor es van desenvolupar quan efectius dels Agents Rurals van interceptar, passades les quatre de la tarda, una furgoneta que anava per la carretera entre Anglès i Sant Julià del Llor, i que va despertar les sospites dels agents ja que pel pes que transportava circulava a tocar de terra. Els efectius van alertar els Mossos d'Esquadra, però dos dels tres ocupants del vehicle van aconseguir fugir. En arribar, la policia va trobar a la furgoneta 50 quilos de coure, a més de radials, tornavisos, claus angleses, ganivets i altres estris per cometre els robatoris, mentre que el conductor va ser identificat i imputat per un delicte de receptació. D'altra banda, les investigacions continuen obertes i de moment no ha transcendit don provenia el coure robat.

El 10 de maig passat una operació conjunta entre els Mossos i els Agents Rurals també va permetre destapar un altre robatori de coure. En aquest cas, passats dos quarts de cinc de la tarda, dos agents rurals van enxampar in fraganti un individu que estava robant coure d'una empresa de Sant Julià de Ramis. Van alertar els Mossos, que van detenir per un robatori amb força Mohamed K., de 34 anys, sense antecedents i veí de Girona. Van comissar a larrestat un sac industrial ple de retalls de cable de coure.

Un altre cas que ja va sortir a la llum i que va ser fruit de la col·laboració entre la policia i els Agents Rurals va tenir lloc el 12 de maig passat, quan els Mossos van detenir a Fortià (Alt Empordà) dos joves per robar en una finca agrícola. L'avís el va donar un agent rural que va veure els autors sortint de la finca i els va retenir.

Coordinació Mossos-Rurals

Ahir es va celebrar la tercera taula de coordinació que es fa entre els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals a Girona, que des de fa tres mesos es convoca amb periodicitat mensual. L'objectiu d'aquestes trobades és posar en comú la feina que dóna resultats "positius".