La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) es va presentar aquest dijous com a acusació popular en els dos procediments judicials oberts als jutjats d'instrucció número 2 i 3 de Blanes pels aldarulls de la setmana passada a Lloret de Mar.

La ciutat va viure la matinada del 10 d'agost una batalla campal entre turistes i Mossos d'Esquadra davant la discoteca Colossos, que es va saldar amb 20 detinguts per desordres --d'entre 17 i 30 anys i tots estrangers-- i 22 ferits, a més de destrosses en el mobiliari urbà.

En un comunicat, la Fecasarm ha reclamat que s'imposi als vàndals la màxima pena prevista pel Codi Penal, també per dissuadir altres persones que vulguin viatjar a Lloret de Mar "pensant que es pot fer el que es vulgui amb total impunitat".

Si s'accepta la seva compareixença com a acusació popular, la patronal estudia demanar al jutge la declaració dels responsables d'alguns operadors turístics i agències intermediàries que hagin contribuït als disturbis amb la seva publicitat enganyosa.

Així, ha subratllat la necessitat de contrarestar els missatges d'alguns operadors turístics "per atreure turistes a qualsevol preu", perquè considera que la seva conducta desprestigia de manera irreparable la imatge de la ciutat i del sector de l'oci nocturn.