L'Ajuntament d'Arbúcies afavoreix l'ocupació al municipi contractant 11 veïns de la localitat, que es trobaven a l'atur. Així, onze arbuciencs i arbucienques d'entre 40 i 55 anys treballen des de dilluns passat en diverses àrees de l'ajuntament gràcies a un conveni entre el consistori i la consultora de recursos humans Gabinet de Recol·locació Industrial.

Aquestes persones treballaran durant un període de tres mesos en què combinaran la formació amb el suport a les brigades municipals de neteja, jardineria i manteniment (paleteria i electricistes); al Museu Etnològic del Montseny, La Gabella; a l'àrea de serveis socials, i constituint un inventari de béns de l'ajuntament, fins ara inexistent. La selecció de personal ha anat a càrrec de la mateixa consultora seguint uns criteris molt específics: persones en situació d'atur i amb la prestació extingida o a punt d'extingir-se, i provinents dels expedients de regulació temporal de diverses empreses de la vila, la majoria de les quals de la indústria carrossera.

A més, han seguit un curs de formació en tècniques de recerca de feina durant diverses setmanes. Tal i com va apuntar la regidora d'Indústria i Treball, Amàlia Delgado, "són persones que portaven molts anys treballant i que per desgràcia s'havien quedat a l'atur. Entenem el contracte -va afegir la regidora- com una oportunitat per a la reinserció laboral. Des d'una perspectiva més àmplia, és la voluntat ferma d'un ajuntament per intentar remuntar la crisi", va explicar Delgado.

La intervenció de l'ajuntament en la selecció només s'ha limitat a donar el vist-i-plau a les persones finalment seleccionades en tot el procés. El sou de cada treballador l'assumeix el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) en un 98% i la resta va a càrrec de l'ajuntament d'Arbúcies.