"Em vaig despertar un dia a Beijing -a la Xina- vaig decidir emprendre aquesta aventura amb bicicleta", explica en Guim. Això va ser l'any 2008 i des de llavors i fins al juny de 2009 va buscar patrocinadors que l'ajudessin a finançar la iniciativa que, diu, "no s'havia fet mai abans". No va tenir èxit però, tot i això, va sortir de la Xina amb la seva bicicleta elèctrica i va recórrer diversos països de l'Àsia i Europa. Ha estat uns dies a l'Escala "també per curioses circumstàncies" i ara s'estarà una temporada a Barcelona intentant aconseguir espònsors que l'ajudin a seguir el seu periple a l'altra banda de l'oceà. Diu que s'han unit les seves ganes de viatjar amb la voluntat de promoure el transport amb aquestes bicicletes i les energies renovables.

En Guim, que té 35 anys, duu una bicicleta elèctrica amb una placa solar que l'ajuda en les distàncies llargues. Això i 50 quilograms de pes és el que l'ha acompanyat per països com Corea del Sud, el Japó, Vietnam, Cambodja, Tailàndia, Malàisia, Nova Zelanda i Austràlia. En aquest viatge, però, no només hi ha trobat aventures sinó que també s'hi ha casat. "Al Vietnam em va entrevistar una periodista de la que em vaig enamorar. Primer no va voler seguir-me però després d'Austràlia vaig tornar-hi i ens vam casar", afegeix. Amb ella van sortir el mes de febrer passat des de Vietnam direcció Laos, Tailàndia i l'Índia -tot i que fins aquest país van haver de traslladar-s'hi en avió ja que "no hi ha frontera internacional"-. Allà, explica, es van trobar problemes burocràtics per entrar al Paquistan i Turquia i es van haver de dirigir a Grècia -previ ajut de l'Embaixada Espanyola- i d'allà van viatjar per Itàlia, França i de nou a Catalunya. "La meva dona va marxar en avió des de Roma perquè està embarassada i no podia seguir".

Des de dimarts i fins ahir a la nit en Guim va quedar-se a l'Escala en un estudi d'un amic de la Xina "amb qui anava a veure els partits del Barça a les quatre del matí!". La seva intenció és ara quedar-se un temps a Barcelona buscant patrocinadors i després tornar al Vietnam perquè neixi el seu fill. El que té clar és que no vol abandonar aquesta aventura i que vol continuar-la a l'altra banda de l'oceà, cap a les Amèriques.

Durant tot el temps que ha estat de viatge ha viscut experiències de tot tipus i ha dormit, recorda, fins i tot a tocar de la carretera. "He conegut gent increïble que m'ha deixat on dormir i m'ha acollit moltes vegades", explica.

Amb l'objectiu de difondre aquest tipus de transport alternatiu, en Guim ha participat en conferències als diferents països que ha visitat on, assegura, "he combinat l'explicació de les experiències viscudes amb la promoció de l'ús de les bicicletes elèctriques. I és que diu que l'experiència provoca el que ell anomenra "somriure elèctric". "Quan tu comences a pedalar, s'activa el motor i, malgrat que et sents connectat amb el terra, però notes com si algú t'ajudés i et fa sentir una mica Superman!", explica en Guim.