Els metges forenses han trobat quatre cops contundents en el crani de Josep Sais Salichs -el masover assassinat a Vilobí la matinada de dimecres- que haurien estat produïts amb la clau que s'usa per canviar les rodes del cotxe i que, juntament amb altres indicis, referencien l'acarnissament que l'homicida hauria emprat per donar-li mort. L'eina obra com a peça de convicció.

El principal sospitós, Sayon Kourouma, de 21 anys i nacionalitat guineana, va ser detingut el mateix dia acusat d'un delicte d'homicidi. El lletrat que l'assisteix, Óscar Álvarez Gómez manifesta que no seria estrany trobar les seves empremptes a l'eina ja que, "com han confirmat els treballadors del voltant", s'estava al mas Ca l'Artau ajudant la víctima en el seu negoci de compra-venda i reparació de vehicles usats i, per tant, tenia accés a tot el material mecànic. Kourouma, que no ha declarat, nega ser el responsable del crim i assegura que va trobar-se la víctima moribunda estirada al costat d'un furgoneta aparcada a l'interior de la masia abans de donar avís a la policia.

El cotxe dormitori

Durant tot el dia d'ahir, els Mossos d'Esquadra van inspeccionar el Citroën ZX familiar on dormia el detingut a l'exterior del mas per buscar-hi inidics que el relacionessin amb el crim o en descartessin la seva participació.

El capó del cotxe presentava una traça de sang que hauria deixat el detingut després d'intentar socórrer la víctima, segons ell mateix va relatar. A banda, la part davantera dreta del parafang tenia diverses taques de sang, fet que indueix els agents a pensar en l'acarnissament. De fet, també van analitzar el pas de roda del lloc que correspon al copilot on van trobar-hi sang seca que s'haurà de determinar a qui correspon. Una de les interpretacions dels agents, que caldrà corroborar amb l'informe forense, és si l'homicida va provar de passar amb el vehicle per damunt del cadàver. A l'interior del cotxe també va ?trobar-se un document en blanc per efectuar el canvi de titularitat del vehicle que els agents analitzaran per buscar-hi empremptes.

La declaració

Està previst que avui declari el detingut als Jutjats de Santa Coloma de Farners i probablement es decreti el seu ingrés a presó provisional. El lletrat que el representa, Óscar Álvarez Gómez ja ha manifestat que s'oposarà a la ?mesura demostrant la innocència del seu patrocinat. Tanmateix, la seva situació d'irregularitat i la manca d'una situació laboral ?estable fa pensar que el jutge no considerarà suficient l'arrelament del detingut i, juntament amb els ?indicis trobats fins al moment i la important pena a què s'enfronta Kourouma, optarà per la mesura de presó preventiva arguint un elevat risc de fuga.