La tercera setmana sense urgències nocturnes en els Centres d'Atenció Primària (CAP) a la Selva interior es va encetar ahir amb noves mobilitzacions ciutadanes. Eren les 8.24 hores del matí quan un grup de veïns de Breda van sortir en tren des des l'estació de Riells i Viabrea en direcció Girona, escenari d'una manifestació d'una cinquantena de veïns de la Selva interior per protestar pel tancament d'aquest servei. A les 9:01 hores van arribar a l'estació de Girona en "el tren de la salut" uns 50 veïns vinguts de diferents pobles i des d'allà van enfilar-se pels principals carrers de Girona, tallant la carretera Barcelona i l'avinguda Jaume en algun moment fins arribar a la seu de la Generalitat.

Els manifestants, principalment dones de l'entitat Dones de Breda, cridaven consignes com "Mas a quina mútua vas" i portaven pancartes que deien "A Breda defensem la nostra sanitat". En arribar a la seu de la Generalitat van protestar-hi fins gairebé les 11 hores del matí cridant consignes a favor dels CAP i reclamant la presència del delegat de Salut a Girona Josep Trias, que no va presentar-se.

La presidenta de l'entitat, Maria Dolors Roca, va lamentar-se de la situació que viu Breda i va mostrar la seva indignació vers el tancament dels CAP. A més va criticar que les paraules del conseller de Salut Boi Ruiz de fa pocs dies i va respondre-li que "és molt fort haver d'esperar que hi hagi una epidèmia perquè obrin els CAP". A la manifestació hi donaven suport tots els grups que formen el consistori de Breda, entre ells CiU.

Instàncies pel retorn

Un cop dissolta la concentració, l'entitat Dones de Breda va decidir redactar una instància i van entregar-ne 35 a a les Oficines d'Atenció al Ciutadà de la seu de la Generalitat a Girona reclamant que es retorni el servei d'urgències nocturnes als dispensaris de la Selva interior. El text anava dirigit tant al president de la Generalitat, Artur Mas; al conseller de Salut, Boi Ruiz, com al delegat de la conselleria a Girona i hi asseguren que ja han "escoltat tots els discursos del nou model" però que la salut "no és susceptible d'estadístiques ni de pactes".