El filòsof Josep Maria Terricabras es troba ingressat greu a l'hospital Josep Trueta de Girona després de patir un accident de trànsit la matinada de dissabte. El centre sanitari va informar ahir al matí que el pacient es troba en estat greu i que se li va practicar una operació quirúrgica d'urgència després de ser ingressat.

Segons van informar els Mossos d'Esquadra l'accident es va produir cap a quarts de cinc de la matinada al quilòmetre 225 de l'Eix Transversal, a l'alçada de Santa Coloma de Farners.

Dos vehicles van xocar frontalment envaint els dos sentits de circulació, per la qual cosa es va haver de tallar la carretera fins que van retirar els vehicles.

Els dos cotxes eren un Audi A3 i un Opel Astra. Segons les primeres hipòtesis l'accident s'hauria produit pel descuit del conductor d'un dels dos vehicles, tot i que encara s'està fent el peritatge del sinistre.

Els Bombers van informar que en el moment d'arribar els equips d'emergències els dos conductors es trobaven conscients. Un d'ells, Terricabras, es trobava fora del vehicle. L'altre conductor va haver de ser rescatat de dins el cotxe en quedar atrapat entre la ferralla del vehicle.

Els dos ferits van ser traslladats a l'hospital Josep Trueta de Girona. Ahir al migdia, moment en què fonts hospitalàries van informar de l'estat de Terricabras, el filòsof es trobava ingressat a la unitat de cures postoperatòries recuperant-se de la intervenció que li van fer a urgències.

Filòsof de reconegut prestigi

Josep Maria Terricabras és un filòsof de reconegut prestigi i un habitual de les tertúlies dels mitjans de comunicació.

Nascut a Calella de la Costa el 1946 actualment és catedràtic de filosofia de la Universitat de Girona, director de la Càtedra Ferrater Mora i membre de l'Institut d'Estudis Catalans.

Terricabras ha dedicat gran part de la seva vida acadèmica i professional a la divulgació del pensament i la filosofia. És autor de diversos llibres d'aquests sabers dirigits al públic en general com: Atreveix-te a pensar, I tu què penses, Raons i tòpics. Catalanisme i anticatalanisme, Pensem-hi un minut, Qüestió de criteri, entre altres publicacions.