El grup de l'oposició Alternativa per Llagostera s'ha queixat en els darrers dies per l'augment de les taxes dels serveis del cementiri que va aprovar l'Ajuntament en el darrer ple municipal. El grup liderat per Lluís Postigo, tot que considera que és inqüestionable la millora en el servei que suposa la posada en marxa del nou tanatori, lamenta que el primer efecte de l'inici d'aquest nou servei sigui l'increment dels costos del cementiri per als ciutadans. Segons assenyalaven des del partit, la majoria dels serveis han patit una pujada d'entre un 11% i un 15%.

La posada en marxa del nou tanatori és un assumpte que fa anys que cueja. Tal com expliquen des d'Alternativa per Llagostera, fa tres anys el grup municipal d'ICV-EUIA va presentar al ple una moció perquè s'iniciessin els tràmits de construcció d'un tanatori als terrenys situats a l'Avinguda Canigó. Malgrat l'equip de govern d'aleshores va votar-hi en contra, aquesta infraestructura a dia d'avui pràcticament ja és una realitat, encara que sigui en una ubicació diferent.

La inauguració del tanatori està prevista per al pròxim 18 de febrer. Amb aquest servei, els llagosterencs han de notar una millora considerable ja que es deixarà enrere servei a la sala de vetlles que fins ara s'oferia a la Residència geriàtrica Josep Baulida.

Tot i que el grup de l'oposició considera que la millora en aquest sentit és innegable, critica que això afecti el servei del cementiri

que, al formar part de la concessió per la construcció i gestió del tanatori, ha patit un important augment de les seves taxes. És per això que el grup es va abstenir en la votació d'aquest punt en el darrer ple, esperant que es tinguin en compte algunes qüestions que van plantejar. D'una banda, van proposar que no es cobri el mateix a columbaris i a nínxols, ja que aleguen que no és el mateix la col·locació d'una làpida en un columbari que en un nínxol, ni la conservació, ni els drets d'inhumació. D'altra banda, també considerarien oportú que s'introduïssin exempcions o bonificacions de les tarifes del tanatori pels casos d'aquelles persones que tenen poca o nul·la capacitat econòmica i que tindran dificultats o no podran pagar les taxes.