El Departament d'Ensenyament no compensarà econòmicament els futurs directors professionals -pertanyents a un cos de nova creació-, tot i exigir-los una formació específica, superar un procés similar al de les oposicions i sotmetre els resultats de la seva feina a una avaluació periòdica. La convocatòria de les primeres 80 vacants per a directius professionals -publicada divendres al Diari Oficial de la Generalitat- ho deixa així de clar: "la possessió de l'acreditació de directiu professional docent no tindrà cap repercussió econòmica per a l'aspirant seleccionat".

Aquest punt, inclòs en la resolució signada per la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, tanca les portes que el Departament d'Ernest Maragall havia obert en el Decret de la direcció dels centres educatius públics i del personal directiu professional docent. Aquest document es va publicar el novembre de 2010, tan sols disset dies abans de les eleccions al Parlament, i una disposició transitòria del capítol destinat als directius professionals s'apuntava que es podia "implementar de manera gradual l'aplicació del complement de reconeixement de la funció directiva". El text, però, també matisava que es faria "en funció de les disponibilitats pressupostàries" i aquestes han pesat.

Un "problema greu"

El representant a Girona de la Junta de directors de centre de primària, Cristòbal Sánchez -director de l'escola de Vila-roja-, va qualificar aquest fet de "problema molt greu" perquè el càrrec "va lligat a un complement econòmic i a la convocatòria s'especifica que no hi serà. Per tant, s'exigeix assumir responsabilitats més altes sense compensar-ho".