L'Observatori Astronòmic de Can Roig de Llagostera podrà participar en recerques internacionals i en treballs per detectar cossos potencialment perillosos per la Terra. Dissabte passat el Minor Planet Center, una institució encarregada de recopilar informació sobre els cossos de massa menor que circulen per l'espai (asteroides, cometes i meteorits...). va atorgar a l'observatori gironí el codi MPC, un certificat que reconeix la seva solvència científica a l'hora de mesurar les característiques d'aquests cossos.

Els membres de l'Agrupació Astronòmica de Girona, a la qual pertany l'observatori llagosterenc, consideren que aquest reconeixement "és importantíssim i suposa la culminació d'un somni per a qualsevol agrupació astronòmica". I és que a partir d'ara l'Observatori de Can Roig està avalat per detectar cometes, asteroides i altres cossos que puguin suposar una amenaça per a la Terra.

L'Agrupació Astronòmica de Girona explica que el codi MPC és com una mena de "carnet de conduir que ens acredita davant la comunitat científica que la nostra forma de treballar és correcta". En aquest sentit, per aconseguir aquest codi van haver d'escollir dos asteroides entre un grup que el MPC va proposar i fer unes mesures exactes sobre la seva posició en l'espai en una hora determinada. Aquestes mesures es van haver de realitzar en nits diferents i tot seguit es van enviar les dades de la posició dels asteroides al Minor Planet Center.

Des de l'Agrupació consideren que amb aquest reconeixement es dóna resposta a un compromís adquirit amb l'Ajuntament de Llagostera ja fa 10 anys, "quan vam signar el conveni que donava el tret de sortida al projecte de construcció del Centre Cultural Can Roig".