La Guàrdia Civil ha detingut quatre persones, n'ha imputat dues més i ha decomissat 16 armes d'una banda dedicada a recuperar armes de foc que havien estat inutilitzades per vendre-les al mercat negre a les comarques gironines i de la Garrotxa i la Selva.

Dels quatre detinguts, tres eren els que s'encarregaven de manipular les armes i vendre-les i el quart era el comprador, mentre que les dues persones que no han estat detingudes, però estan imputades, una d'elles també es dedicava a comprar armes i l'altra era la companya sentimental d'un dels venedors, ha informat avui la Subdelegació del Govern a Girona.

La investigació, que han realitzat agents de la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Girona, va començar el novembre passat quan la policia va saber que diverses persones compraven armes de foc inutilitzades i les rehabilitaven il·legalment, així com la compra d'armes il·legals per vendre-les al mercat negre.

Després de diversos mesos d'investigació, dilluns passat 27, la Guàrdia Civil va registrar els domicilis dels sospitosos i altres locals de la seva propietat com garatges, on es va trobar quantitat de material.

La policia va registrar simultàniament domicilis a Olot, Joanetes i Lloret de Mar i locals en propietat o lloguer dels investigats a Sant Esteve d'en Bas, Castellfollit de la Roca i va intervenir material per manipular armes, així com setze motocicletes, senceres o en peces, ja que algun dels detinguts també robava aquest tipus de material.

La Guàrdia Civil va decomissar dotze armes curtes, revòlvers i pistoles il·legals, quatre escopetes, quatre canons d'arma curta, dos silenciadors, diverses armes curtes -la legalitat de les quals està pendent de verificació-, carregadors, una màquina per recarregar munició, 8.000 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, tres mil puntes de projectils per confeccionar cartutxos i 3,5 quilos de pólvora, entre d'altres objectes.

Els detinguts són F.V.LL., de 75 anys i veí d'Olot; E.A.O, de 48 anys i veí de Sant Esteve d'en Bas; J.M.F.B., de 68 anys i veí de Lloret de Mar; i J.G., de 49 anys i veí de Castelló d'Empúries; acusats dels delictes de tinença il·lícita d'armes, trànsit i dipòsit d'armes i de munició i algun d'ells de robatori o receptació de peces de motocicletes robades.

El subdelegat del Govern central a Girona, Carles Jaume, ha destacat que la importància d'aquestes detencions radica en la seva funció preventiva.

"S'ha evitat que amb les armes i amb les municions que s'han requisat poguessin entrar en un mercat diguem il·legal, a Espanya o fora de l'Estat espanyol i que amb aquestes armes es poguessin cometre altres actuacions delictives", ha indicat el subdelegat.

Els detinguts, alguns d'ells amb antecedents, han passat avui a disposició del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Olot, que els ha deixat en llibertat amb càrrecs després de declarar.

La Guàrdia Civil manté oberta la investigació a l'espera de determinar si algunes de les armes decomissades en aquesta operació, que havien estat comprades també a França, poden haver estat implicades en algun fet delictiu.

El tinent Joan Luque, cap de l'Equip Contra la Delinqüència Organitzada i Antidrogues (EDOA), ha explicat que ara faran informes de totes les armes confiscades per descobrir si poden haver participat en algun fet delictiu.