La Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) a Girona estudia denunciar alguns Consells comarcals de la demarcació perquè "cobren el servei de menjador més car del que la llei els permet", va afirmar el president de la Fapac a Girona, Jaume Soler. Aquesta és una de les principals preocupacions dels més de 77 representants d'Associacions de Mares i Pares (Ampa) de les comarques gironines que van assistir ahir a la jornada sobre Gestió de menjadors escolars que es va celebrar a l'auditori Josep Irla de la seu de la Generalitat.

Jaume Soler explica que aquesta problemàtica sobre les tarifes del menjador escolar és un fet que tenen comprovat i que s'està portant a terme des de diferents ens comarcals, com el de la Selva. Un fet que provoca que les Ampes estiguin "descontentes pel tipus d'empreses subcontractades i perquè, a més, se'ls cobra més car".

Aquests fets han provocat alhora que els pares i mares vulguin optar per portar la gestió del servei de menjador i alhora, com defensen des de la Fapac, diu Soler, d'una forma diferent, que seria "que al temps que es dedica als menjadors hi hagi també un valor afegit, el d'un monitoratge educatiu". Un aspecte que s'estudiàrà per part del departament d'Esenyament, ahir també present a la trobada amb Josep Fernàndez, adjunt al Director dels Serveis Territorials. Es va arribar al compromís, diu el president de la Fapac a Girona, que es reuniran amb els Consells comarclas per definir criteris comuns dels serveis de menjadors escolars, a través d'una comissió que es crearà.