El 2012-2013 serà el segon curs escolar de l'actual govern de CiU. Després d'haver tancat el pla de mesures extraordinàries que afectarà la plantilla els propers tres anys, ahir la consellera Irene Rigau va concretar el que respecta als alumnes.

Les nenes i els nens que s'incorporin a P3 el curs vinent s'hauran de preinscriure a partir de dilluns, igual que l'alumnat de Primària i ESO. Per a tots ells, el termini de preinscripció es tancarà el 30 de març i podran fer la matriculació definitiva del 4 al 8 de juny; excepte 2on, 3er i 4rt d'ESO, que serà del 25 al 29 de juny. Per a Batxillerat i Cicles Formatius, el calendari començarà al maig. Per a més informació, consultar el web del Departament d'Ensenyament.

Es manté el discutit criteri de desempat que atorga 5 punts si pares, germans o tutors són exalumnes del centre triat. Altres criteris de desempat són malalties cròniques (10 punts) i ser família nombrosa o monoparental (15). Pel que fa als criteris generals d'admissió d'alumnes, es donen 40 punts a tenir germans matriculats o pares que treballin al centre; entre 30 i 10 per raons de proximitat; 10 per renda mínima d'inserció; i 10 més per discapacitat.

Ensenyament va assegurar que l'Escola Pia obrirà un nou centre a Salt per col·laborar en redistribuir l'alumnat amb necessitats educatives específiques i ampliar l'oferta educativa local. Partits de l'oposició municipal (PSC i IpS) i sindicats com Ustec·STEs temen just el contrari: que agreugi la segregació entre els escolars de Salt.