L'home, Josep Subirós, de 93 anys i veí del barri de Vilatenim de Figueres, que va aparèixer sense vida i amb signes evidents de violència aquest dimarts a la nit a casa seva va morir a causa dels cops que li haurien donat. Així ho revela la autòpsia del cos, que no presentava indicis d'arma blanca. Una de les hipòtesis amb què treballen els Mossos d'Esquadra és el robatori, ja que l'habitatge estava regirat.

La casa, a peu de la carretera que uneix Figueres amb Roses, continuava ahir al matí amb la porta principal i la del pati precintades, però ja sense presència policial. Aquest dimecres els agents de la policia científica van reunir proves i indicis per esbrinar com va morir la víctima. Se sap que va aparèixer al terra de la cuina, enmig d'un bassal de sang i amb la casa remoguda. El va trobar la seva filla, que va ser qui va avisar la policia. Ara, l'autòpsia del cos ha posat al descobert que la víctima hauria mort pels cops que li van propinar amb algun objecte contundent. Els Mossos treballen amb totes les línies d'investigació obertes pel cas, que es troba sota secret de sumari. Una d'elles és que l'home hagués estat víctima d'un robatori durant el qual els lladres l'haurien assassinat. També podria tractar-se d'uns desconeguts que haguessin entrat a la casa -que presenta un aspecte exterior d'abandonament- pensant que no hi havia ningú i que, en trobar-se'l, s'hagués produït el crim.

De fet, alguns veïns de la zona van explicar aquest dimecres que en alguna ocasió la víctima s'havia trobat gent dormint a la finca. Malgrat això, tothom el va ?descriure com una persona ?amable i sense enemics.