L'Ajuntament d'Arbúcies té sobre la taula una decisió que marcarà el futur del poble en els propers anys i també les arques municipals: quina gran obra és prioriàtria en aquests moments? Continuar amb la següent fase del futur centre escènic de les Naus Ayats, engegar la reforma del nou carrer Camprodon, que és l'eix econòmic i comercial de la vila, o començar la nova biblioteca a Can Delfí?

La decisió no està presa, però, com diu l'alcalde, Pere Garriga (EPA), serà immiment atesa la situació econòmica en la qual es troba immers el consistori, amb un endeutament de més de nou milions d'euros i també la conjuntura de la Generalitat, que en el cas d'Arbúcies condiciona aquests tres grans projectes, ja que es troben subvencionats en bona part pel Pla de Barris.

Prioritzar quin és l'equipament que necessita Arbúcies en breu o si el carrer Camprodon cal fer-se de nou és una decisió de l'equip de govern de l'Entesa i PSC, diu l'alcalde: "no ens agrada però ens veiem obligats a fer-ho i cal ser coherents amb la situació actual perquè la situació d'estirar més el braç que la màniga és una cosa que s'ha acabat".

I a més, relata, des de la Generalitat s'ha "recomanat" a l'Ajuntament d'Arbúcies "que atès l'estat econòmic del consistori, es faci una obra i s'acabi" i afegeix que "si volem fer les tres alhora, serà la nostra responsabilitat". I és que des del Govern català, afirma, el que no es farà, com ja es va dir fa uns mesos, és pagar les subvencions del Pla de Barris al dia, sinó que "si hi ha coses previstes per al 2012 i 2013, es passaran, si cal, al 2016". Relata l'alcalde que, en tot moment, la Generalitat s'ha mostrat oberta a escoltar una pauta diferent del Pla de Barris.

La decisió, en mans de tots

Per tot això i perquè el futur d'Arbúcies quedarà marcat per les prioiritats que ara es marquin, l'alcalde Pere Garriga assegura que es farà un debat entre tots els grups municipals, tant del govern com de l'oposició, i llavors es prendrà la decisió conjuntament sobre quin equipament o carrer cal posposar o engegar.

Pel que fa a les quantitats que implicaria posar en marxa aquestes obres: acabar les Naus Ayats suposaria invertir uns 1,5 milions, engegar la nova biblioteca costa més de dos milions d'euros i fer el nou carrer Camprodon, uns 1,3 milions. Les tres obres compten amb subvencions del Govern i d'altres administracions.

Tot i això, el batlle critica la situació de les arques municipals amb què s'han trobat des que van arrencar aquest mandat i critica l'exequip de govern d'ERC, PSC i CUPA afirmant que "tant de bo s'hagués tingut consciència per part de l'antic equip de govern del desgavell econòmic, i ara no estaríem aquí, amb aquest endeutament i amb obres per fer, quan no hi ha diners a la caixa".