Les entitats Òmnium Cultural i Càritas Diocesana es va ajuntar ahir per signar un conveni a Girona per promoure la llengua catalana a les comarques gironines entre els diferents col·lectius d'immigrants que existeixen a la demarcació.

Amb la signatura d'aquest acord, Càritas es compromet a facilitar diferents espais a Òmmium per poder educar i formar sobre la cultura, la història i la llengua de Catalunya els col·lectius que s'hi mostrin interessats, com una eina més per facilitar la integració.

El director de Càritas Girona, Ramón Barnera, va explicar en el marc de la presentació de l'acord que la situació actual obliga a que "tothom posi el seu gra de sorra" per tirar endavant.

"Tenim clar que nosaltres sols no podem", va afegir el director de Càritas a la demarcació gironina, qui va explicar, a més, que ja s'ha dut a terme una primera experiència al municipi de Salt, que compta amb una elevada taxa d'immigrants, on cinquanta persones que no podien accedir a escoles d'adults han rebut aquesta formació.

Les classes que s'han impartit en aquesta prova pilot s'han fet sempre de forma oral i els alumnes no tenien cap coneixement sobre la llengua catalana.

La intenció de Càritas Diocesana és que l'acord permeti arribar a altres punts de la província de Girona, així com presentar-lo als tècnics de la institució per a la seva possible extensió a la resta de Catalunya.