El Cos Nacional de Policia (CNP) ha detingut, en el marc de l'operació Alba, 54 membres d'un grup especialitzat a cometre robatoris en domicilis. Els lladres n'haurien perpetrat més d'una quinzena a Catalunya; i en total la investigació ha permès resoldre fins a 31 atracaments comesos en habitatges de tot Espanya.A finals del mes de març es van arrestar 17 integrants de la banda a Barcelona, Girona i Sabadell, segons va ingormar ahir el CNP.

A més dels assalts a Catalunya, a la banda se li atribueixen cinc robatoris a Pamplona, quatre a Gijón, quatre més a Burgos, tres a Oviedo, tres més a Logronyo, també tres a Múrcia, dos a la Corunya, dos més a Bilbao, un al Ferrol, un altre a Aranda del Duero, també un a Albacete, un a Saragossa, i un a Sevilla; i un assalt amb violència en un domicili de Palència.

Tots els arrestats formaven part d'un grup amb una estructura i jerarquia ben definides, en les quals uns membres seleccionaven els objectius, mentre que altres preparaven i executaven els assalts. També comptaven amb un responsable especialitzat en donar sortida comercial als productes que obtenien en els robatoris. Els arrestats cometien els robatoris en habitatges, alternant un sistema sofisticat d'obertura dels panys, amb el qual aconseguien forçar les portes sense que a primera vista s'apreciés cap tipus de força.

L'operació Alba s'ha desenvolupat en quatre fases: en una primera etapa, el passat 31 de gener, els investigadors van detenir 12 persones a Alacant. Després, a finals del mes de març, a les localitats de Barcelona, Sabadell i Girona es van arrestar 17 integrants més de la banda. Ja el mes de maig, es van detenir 10 més a Burgos i, finalment, a Bilbao i Sabadell van capturar 15 membres de l'organització. Es van escorcollar 12 immobles, tres d'ells a Catalunya, on es va trobar part del botí, eines per espanyar els pisos, armes i molts telèfons.