A partir d'aquest diumenge, Blanes amplia el nombre de zones blanves d'aparcament, passarà a tenir un total de 1.900 places d'aparcament d'aquest tipus, més de 600 de les quals són de nova creació. Aquesta ampliació coincideix com va destacar l'alcalde Josep Marigó (PSC) ahir en roda de premsa amb l'entrada de la nova empresa que gestionarà el servei d'aquestes zones d'aparcament limitat fins al 30 de novembre.

Les noves places de zona blava es troben situades en quatre zones de la vila de Blanes: l'accés a la cala Sant Francesc, el tram final de l'avinguda Vila de Madrid a partir del carrer Mercè Rodoreda, una part del passeig de Catalunya i el tram final del passeig de s'Abanell.

Tot i això, com s'està fent els últims anys, va destacar Marigó hi ha zones blaves on els veïns empadronats o qui tingui el seu domicili social a Blanes podran aparcar gratuïtament si tenen la credencial corresponent. Les zones on es pot aparcar si es compta amb la identificació són l'avinguda Vila de Madrid i l'aparcament de l'esplanada de sorra del costat de l'antic pavelló municipal.

La gestió del servei la farà durant cinc mesos l'empresa Aparcaments Costa Brava SL i reportarà 150.000 euros a les arques; un fet que va destacar ahir l'alcalde com a una "prova" per saber com funciona un nou operador de les zones blaves, que té el compromís de donar la xifra setmanal de vendes a l'Ajuntament. Un cop s'acabi la concessió, l'Ajuntament preveu tornar a obrir un concurs per a la gestió de les zones d'aparcament per a més llarg termini. Cal recordar que en una primera convocatòria no s'hi va presentar ningú. El pressupost es preveu un cànon de dos milions d'euros que aportarà l'empresa adjudicatària. e.b. blanes