Les platges de Girona són les úniques que han registrat un augment dels rescats i assistències sanitàries fets per la Creu Roja des de principi de l'estiu. L'entitat ha realitzat 44 rescats, que superen els 32 de l'any anterior, i un total de 7.889 assistències sanitàries (1.981 per picades de medusa), un 39,26% més que l'any passat.

En general, els motius d'assistència sanitària corresponen a diferents causes com traumatismes, cremades, lipotímies, cops de calor, picades, al·lèrgies i patologies cardiovasculars i respiratòries.

Davant d'aquest augment, la Creu Roja està incrementant les mesures preventives a les costes que pertanyen a Girona. A aquestes hi ajuden les recomanacions que l'entitat fa als banyistes sobre com evitar els riscos del sol i el mar, repartint 55.000 fullets en diferents idiomes en el marc de la campanya "Aquest estiu, estima't molt".

A la resta de costes catalanes on també actua la Creu Roja els rescats i les assistències sanitàries han baixat. En general, entre mitjan juny i mitjan agost, l'entitat ha registrat 163 rescats, un 26% menys que l'any passat, 17.644 assistències sanitàries, un 7,5% menys que les 19.073 registrades l'any passat, i d'aquestes . Tot i així, a nivell de Catalunya ha augmentat el número d'assistències sanitàries per picades de medusa, ja que ha pujat un 10,5% respecte l'any passat. Enguany s'han atès per picades de medusa a un total de 5.309 banyistes a Catalunya.

En general, aquest estiu el mar ha estat en calma a les 111 platges catalanes que vigila la Creu Roja. S'ha hissat la bandera verda (bany permès) en el 81 % dels casos.