L'associació de mares i pares d'aumnes de l'escola El Gegant del Rec, de Salt, va convocar una concentració ahir a les 9 del matí per reclamar la construcció de l'escola i van col·locar una pancarta deixant clara la seva reivindicació. La secretària de l'Ampa, Glòria Fàbrega, va explicar que centenars d'alumnes de primer a sisè curs de Primària estudien "en males condicions" en barracons des de fa gairebé set anys. "Hem tingut molta paciència, però ja n'estem tips", va afirmar.

Els pares i les mares de l'alumnat d'El Gegant del Rec van recordar que des de l'any 2009 tenen el terreny adjudicat per aixecar l'escola d'obra, i eliminar així els mòduls prefabricats, però fins al moment no hi ha hagut cap moviment de terra.

"Els darrers anys hem entès que altres escoles passessin al davant perquè estaven en males condicions, però ja estem cansats i creiem que ens toca a nosaltres", va explicar Fàbrega. Segons el pares, estudiar en aquest mòduls prefabricats està provocant perjudicis als nens perquè passen calor a la primavera i a l'estiu, fred a l'hivern, no tenen gimnàs, biblioteca ni menjador.

Per la seva banda, el director territorial del Departament d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, va dir comprendre l'AMPA "perquè tothom vol una escola nova construïda", però va lamentar que "la situació econòmica del país ha alentit les construccions".

Bayot va recordar que quan va assumir el càrrec, amb l'actual govern de CiU, es va trobar amb un important parc escolar -"amb molts dèficits", va apuntar- pendent de construir a les comarques de Girona; "però Ensenyament opta per assegurar docents i els diners de funcionament", va concloure.