El monitor de Lloret de Mar Josep Castiella acusat d'abusar sexualment d'una dotzena de nens ha estat citat novament per declarar el 26 de setembre al jutjat d'instrucció de Blanes després que els Mossos d'Esquadra hagin recuperat un vídeo del seu telèfon mòbil on apareix practicant una fel·lació a un nen. El monitor va ser detingut al març i actualment està en llibertat amb càrrecs però segueix al capdavant de l'empresa 'Lleuresport Lloret', que organitza "activitats infantils". Castiella va acollir un nen sahrauí durant dos mesos l'estiu passat i l'advocat de la defensa, Joan Comas, estudia sol·licitar formalment a la jutgessa que investigui si el nen en adopció temporal ha patit algun tipus d'abús.

Josep Castiella té el títol de monitor d'activitats de lleure infantil i és responsable de l'empresa 'Lleuresport', que organitza activitats lúdiques per celebracions de festes majors, de final de curs escolar o comunions i coordina casals d'estiu i Nadal. També ha entrenat un equip d'handbol d'alevins a Lloret de Mar i ha impartit classes de guitarra.

Qüestionat sobre aquestes activitats, Castiella ha assegurat que totes han quedat interrompudes després de ser detingut pels Mossos al mes de març per, presumptament, abusar sexualment de nens. Segons fonts policials, això no és del tot exacte.

Dins els Mossos d'Esquadra hi ha actualment un gran malestar perquè el monitor ha seguit mantenint contacte amb menors d'edat, després de ser detingut, a través de la seva activitat professional. Al web de la seva empresa 'lleuresport' encara hi figura com a responsable i el número de telèfon mòbil que hi apareix és el seu.

Els Mossos lliuraran en pocs dies a la fiscalia nous indicis que podrien augmentar el nombre de nens que han patit abusos i que demostrarien que, efectivament, el monitor no ha interromput la seva activitat professional i ha incomplert les ordres d'allunyament que l'obliguen a no acostar-se a més de 500 metres de les seves suposades víctimes o del centre escolar, el CEIP Àngels Alemany.

Un nen sahrauí acollit durant dos mesos

El mateix Castiella ha admès també que l'estiu de 2011, abans de ser detingut, va acollir un nen sahrauí a casa seva. La policia centra els seus esforços en investigar les sis denúncies presentades per famílies diferents que l'acusen d'haver abusat dels seus nens. Però ara també s'haurà d'estudiar el cas d'aquest menor d'origen africà, que va conviure amb ell a casa seva aquest període. Fonts properes al cas han assegurat que sol·licitaran a la jutgessa que l'està instruint que investigui si aquest nen ha pogut patir abusos sexuals.

Un vídeo que agreuja els càrrecs

Castiella es troba en llibertat amb càrrecs a l'espera de ser jutjat per un delicte d'abusos sexuals que hauria perpetrat contra una dotzena de menors d'edat. Però en el vídeo que els Mossos han pogut recuperar del seu telèfon mòbil apareix practicant una fel·lació a un nen que té la cara tapada amb una tela agreuja aquests càrrecs.

Al seu domicili, els Mossos van trobar també vídeos i fotografies de pornografia infantil. En un ordinador han aparegut guardades imatges de menors practicant sexe amb adults o bé despullats i fent-se tocaments.

El codi penal tipifica com a agressió sexual quan si el contacte es duu a terme sense el consentiment de la víctima i mitjançant violència o intimidació. Quan els subjectes que la pateixen són menors i l'agressor abusa de la seva autoritat poden demanar-se fins a 12 anys de presó.

Castiella declararà novament al jutjat de Blanes el proper dia 26 després que el vídeo recuperat per la policia l'hagi mostrat en una situació tan compromesa. La jutgessa podria imputar llavors el monitor per un delicte d'agressió sexual.