L'Ajuntament de Celrà vol implantar la recollida selectiva de residus a mitjans de 2013 tant per raons ambientals com per l'increment de treballadors que suposarà posar en marxa el nou sistema. Per conèixer el mètode, l'alcalde de Celrà, Dani Cornellà (CUP), va visitar diferents municipis del nord d'Itàlia on tenen implantat el sistema de recollida porta a porta.

L'equip de govern de Celrà considera que amb aquest model es podrà passar del 28% de reciclatge actual a un percentatge situat entre el 70 i el 80%. Per aquest motiu, l'Ajuntament està treballant per dur el porta a porta d'aquí a pocs mesos, a mitjans de l'any que ve. Per portar-ho a la pràctica, el Consistori estudia incorporar un xip a cada cubell d'escombraries amb l'objectiu de controlar que es faci correctament i disposar de dades per valorar el funcionament del sistema.

L'alcalde de Celrà va valorar molt positivament la visita a Itàlia, on Cornellà va poder veure el sistema porta a porta en funcionament i reunirse amb gestors i polítics d'aquest país per tal de valorar el funcionament i el cost del servei. En consideració de l'equip de govern d'aquest municipi del Gironès, el nou mètode permetria augmentar el nombre de treballadors sense que això suposi incrementar el cost als veïns de la població.

Visita a Itàlia

Dani Cornellà va realitzar la visita al nord d'Itàlia acompanyat de diversos alcaldes catalans i d'un representant de l'Agència de Residus de Catalunya.

La comitiva va visitar la planta de compostatge Trevignano de Contarina, va reunir-se amb representants del Consorci Priula-Contarina, va fer una visita de camp al municipi d'Arco on es realitza la recollida porta a porta i una altra a diversos municipis de l'esmentat consorci.