De dilluns a dimecres, deu blocaires internacionals han descobert les vies verdes de Girona, en una acció emmarcada en el congrés mundial de blocaires TBEX que va organitzar el Patronat de Turisme de la Costa Brava Girona.

El Consorci de les Vies Verdes de Girona, organisme de la Diputació, va acompanyar deu blocaires especialitzats en turisme i viatges a descobrir totes les seves rutes, des del Pirineu fins a la Costa Brava, en un blogtrip temàtic anomenat Bike the Rail Trail.

El blocaires seleccionats van ser Erica i Shaun Kustel, Laurence Norah, Vera Walters, Chrissy Albice, Laurel Robbins, Carlos Olmos, Jenna Harrisson, Andrea Anastasakis i Cole Burmester. I els elegits procedien d'Austràlia, Espanya, Estats Units, Nova Zelanda, Mèxic i Regne Unit.

El programa d'activitats de Bike the Rail Trail era ben complet. El dilluns van fer una sortida en bicileta per la ruta del Carrilet, que va des d'Olot a Anglès i varen visitar el gorg de Cogolls, a les Planes; van realitzar una degustació de productes de la terra a l'àrea de descans deles Planes, també van visitar la nau de la Burés d'Anglès. I per acabar el dia, van dormir a Tamariu, però abans van gaudir d'un cremat nocturn a la platja.

Dimarts, van realitzar un vol en globus per l'Empordà, una pedalada per la ruta del Tren Petit des Palamós fins a Palafrugell i van dinar a l'espai Peix de Palamós. Allà també van relitzar una visita a la llotja del peix i tot seguit, un passeig pel monestir de la Porta Ferrada, a Sant Feliu de Guíxols, abans de fer nit a Cassà de la Selva.

Dimecres, els blocaires van fer un altre tram en bicicleta, aquest els va portar des de Cassà fins a Girona. Abans, però, van aturar-se per realitzar una visita al museu de la terrissa de Quart, on els blocai?res es van atrevir a fer petites obres d'art amb el fang.

El lloguer de les bicicletes i els "transfers", els àpats i els allotjaments es van realitzar amb empreses membres del club de serveis turístics de les Vies Verdes de Girona, i amb la col·laboració dels municipis visitats. El Congrés Mundial de blocaires especialitzats en viatges, el TBEX Europe, es va celebrar a Girona durant tres dies. i va comptar amb 350 participants, de 21 països diferents.