La Unió d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre va guardonar ahir a la nit la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona (UdG) amb el Timó d'Or en la festa que cada any organitza el gremi. La 32a edició d'aquesta celebració va guardonar també Georgina Regàs amb el Timó d'Argent per la seva divulgació de la gastronomia catalana.

L'Associació d'Hostaleria de la Costa Brava Centre va voler reconèixer "la important tasca formativa, d'investigació i divulgativa en l'àmbit acadèmic i turístic" que desenvolupa la facultat de Turisme de la UdG i que fa del territori un país turístic. I el Timó d'Argent va ser lliurat a Georgina Regàs "per la seva influent tasca en la divulgació de la gastronomia catalana".

D'altra banda, es va lliurar el Premi Cooperativa 2012 a Gràfiques Trema, en reconeixement a la seva tasca empresarial i a la qualitat del servei que presta a les empreses de l'entitat i del sector de l'hostaleria i la restauració en general.

La Unió d'Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre també fa un reconeixement als seus socis en el seu 25, 50, 75 o 100 aniversari d'activitat. En aquest apartat, el gremi va guardonar el restaurant El Celler de la Planassa de Palamós i el restaurant La Casona de Palafrugell pels seus 25 anys. I també es va reconèixer el restaurant La Masia de Sant Climent de Peralta, pels 50 anys d'activitat.

El delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Eudald Casadesús, va voler deixar molt clar que "s'ha d'entendre el turisme com un sector polièdric" i que la taxa turística que s'implantarà dins de poc, "tot els que es recapti ha d'anar en benefici del turisme i res més", afegint seguidament que "això ens ajudarà a treballar amb Ryanair". Casadesús també va animar a les empreses turístiques a sumar-se al projecte de la Formació Professional dual. Per la seva part, la presidenta de l'Associació, Montse Closas, va destacar que tot i els temps de crisi segueixen apostant per reconèixer la feina d'un sector com el turístic.