La candidata socialista al Parlament de Catalunya, Marina Geli, assegura el PSC plantejarà polítiques de suport per a totes aquelles dones que "han jugat un paper transcendental a l'hora d'esmorteir els efectes de la crisi econòmica: són un coixí que ha de suportar els cops més durs de la recessió i la destrucció de llocs feina, especialment en els sectors econòmicament més indefensos de la societat". Unes declaracions que s'emmarquen en la trobada que les candidates de les diferents llistes del PSC que es va fer ahir a Barcelona amb el candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Pere Navarro, amb l'objectiu de fer públiques les seves propostes orientades a la plena igualtat entre dones i homes.

Geli va manifestar que "les retallades del Govern Mas són un obstacle afegit per accedir al món laboral i empenyen les dones cap al retorn a l'espai domèstic i privat, obligant-les de nou a exercir el rol de cuidadores". La número dos de la llista dels socialistes gironins considera que els "sacrificis pressupostaris de CiU i el PP no són casuals, i encara menys, neutrals en matèria de gènere" i va afegir que "la reducció d'ajudes a la maternitat, les retallades en salut, la caiguda dràstica de les subvencions per escoles bressol o el retrocés en la implementació de la llei de la dependència són un atac frontal a la igualtat d'oportunitats laborals entre els homes i les dones".

La candidata socialista també va recordar els elevats índexs d'emprenedoria entre les dones de les comarques gironines, superiors als de la resta de Catalunya, i va qualificar a les dones emprenedores com "un valor afegit femení de l'economia de les comarques gironines, que és i ha de ser un actiu indiscutible per sortir de la crisi econòmica".

Geli va afegir que, a les comarques gironines, els dos primers anys de crisi econòmica (2008-2010) van suposar un increment del nombre de dones a l'atur, però que, per contra, l'augment de l'ocupació femenina es va mantenir a l'alça. Aquestes dades, aparentment contradictòries, s'expliquen per l'augment total de la població activa. Així, en el darrer període de Govern liderat pels socialistes, tot i la destrucció de llocs de feina, el total de dones ocupades va incrementar a Girona en 1.900, assolint una quota de 149.000 dones treballant durant el tercer trimestre de 2010, segons l'Enquesta de Població Activa (EPA). L'arribada de CiU per Geli "no ha tingut cap conseqüència positiva per les dones gironines que cerquen una oportunitat de feina". En dos anys, 11.700 dones han perdut la feina a les comarques gironines i les dones ocupades han passat de 149.000 a 143.000. Per tot això, Geli creu que "no hi haurà sortida de la crisi si no donem un cop de mà a les dones que tenen bones idees però els falten recursos per engegar el seu projecte".