L'aforament del teatre del Centre Parroquial es va veure desbordat aquest Nadal i Sant Esteve per l'èxit assolit per les dues primeres representacions dels Pastorets de Josep Maria Folch i Torres. I és que tot el poble esperava amb ansietat la recuperació d'aquest tradicional espectable que feia nou anys que havia desaparegut del calendari de tan entranyables festivitats.

I de fet, molts aplaudiments varen premiar les diferents actuacions, principalment la del director artístic, Jordi Ferragut, en el paper del dimoni Satanàs i dels dos vailets pastors, Lluquet i Rovelló a càrrec respectivament de Damià Batalla i Robert Molist. Igualment, es van elogiar les escenografies dels àngels, dels dimonis i de l'infern.

Les entrades per aquest espectacle dels Pastorets quan es van posar a la venda es van exhaurir amb només cinc dies. Aquesta venda anticipida va deixar plenes les 650 localitats del Centre Parroquial, que s'ha omplert ja durant dos dies amb la representació dels Pastorets, els dies de Nadal i Sant Esteve. I també en podran guadir els veïns i visitants a Arbúcies el diumenge dia 30 de desembre i el dia d'Any Nou.

La recuperació d'aquesta representació títpica de les festes nadalenques, però, no ha estat fàcil. I és que ha estat necessària la mobilització d'un centenar de persones que han estat assajant durant tres mesos per portar-la a l'escenari de forma totalment desinteressada, és a dir, sense rebre cap retribució. El projecte ha tirat endavant per iniciativa del nou i jove rector, Eduard de Ribot, amb la coordinació de la presidenta en funcions del Centre Parroquial, Cristina Martínez.

Això ha fet que famílies senceres tinguin l'oportunitat de recordar temps passats i mostrar a les noves generacions un espectacle que contribueix a celebrar amb la màxima intensitat aquestes festivitats. Pot ser difícil trobar algun parent, amic, conegut o veí d'Arbúcies que alguna vegada no hagi participat en les representacions dels Pastorets, cosa que ha provocat que la seva recuperació hagi despertat gran expectació.

Dalt l'escenari s'ha pogut veure una història de Folch i Torres que narra les tribulacions d'uns humils pastors per aturar els dimonis de camí cap a Betlem i que al llarg dels temps ha esdevingut la versió més popular. Els actors principals són dos joves d'una masia que, per art de màgia, són traslladats a Betlem. Allà, ajudats per Sant Miquel, intervenen decisivament per impedir que Satanàs i els seus sequaços matin l'infant que ha de néixer. L'obra està tenyida d'humor gràcies a la murrieria de Lluquet i la por del pobre Rovelló.