L'equip de govern de la Bisbal d'Empordà (PSC i CiU) treballa prioritàriament en evitar l'enderroc parcial de la biblioteca comarcal que ha decretat el jutjat contenciós administratiu número dos de Girona per no respectar el POUM. Així, l'alcalde Òscar Aparicio (PSC) i la regidora de CiU Núria Anglada van convocar a una ?reu?nió el veí que va interposar el recurs contenciós administratiu Josep Sabater (acompanyat de la seva dona) aquest dijous per comunicar-li que volen arribar a un acord amb ell per evitar l'enderroc. No hi va haver encara cap proposta, però Sabater no té tan clar que ell tingui potestat per evitar-lo. De fet, l'alcalde precisa que malgrat que Sabater accedís a renunciar a la demolició, la darrera paraula la té la jutgessa. El que sí té clar, però, és que "l'únic responsable de l'enderroc és el govern del mandat anterior". Aleshores, governaven ERC i CiU, amb el republicà Lluís Sais al capdavant.

És a aquests polítics a qui Sabater reclama que es responsabilitzin "del que no van fer bé" i rebutja que s'escudin en els informes tècnics favorables, cosa que ha fet tant Sais com Anglada. Josep Sabater entén que qui elabora els informes tècnics a l'Ajuntament no està suficientment capacitat i que, en aquestes persones, no s'hi hauria de confiar tant. Així, recorda que en la resolució del Jurat d'Expropiació (al qual va acudir per la manca d'acord en el preu que li oferia l'Ajuntament per expropiar-li la finca on s'ha aixecat la biblioteca i el que ell demanava), el contenciós va desestimar tota la documentació aportada pel consistori perquè no s'ajustava a la normativa legal vigent.

Sabater afirma rotundament que "la culpa de l'enderroc de la biblioteca no és meva, sinó dels polítics que no ho van fer bé". En aquest sentit, precisa que quan "jo vaig interposar el recurs no hi havia res construït", i afegeix que l'Ajuntament podria haver aturat el projecte quan el jutjat li va admetre a tràmit el recurs. "No me sento responsable de l'enderroc o si les obres han d'estar aturades tres anys fins a la resolució del recurs d'apel·lació" que presenti l'Ajuntament, ha conclòs.

I, a l'anterior govern, li acaba retraient que "no hi ha dret que un problema polític (l'aleshores portaveu socialista Ramon Romaguera ja va alertar que el projecte no respectava el POUM) l'hagi de pagar tota la ciutadania" i vol que n'assumeixi la responsabilitat.

Respecte a la possible proposta d'acord de l'Ajuntament, Sabater no n'ha rebut cap en concret, si bé la vol per escrit per pronuciar-se. En aquest procés, l'alcalde espera comptar amb el suport d'ERC.