20 de gener de 2013
20.01.2013

Salut posa en funcionament vuit ecògrafs als CAP

L'objectiu de l'ICS
és ajudar a detectar malalties com ara còlics nefrítics o hepàtics

20.01.2013 | 01:00

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha posat en funcionament al llarg de les darreres setmanes vuit ecògrafs a diferents centres d'atenció primària gironins, entre els quals es troben els de Figueres, Olot, Ripoll, Girona o Blanes. Aquests nous aparells han d'ajudar a detectar patologies de baixa complexitat com ara còlics nefrítics o hepàtics.
Per tal de poder utilitzar els ecògrafs amb màxima precisió, una vintena de metges de família han fet un curs de formació organitzat per la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària. Aquests ecògrafs es sumen als aparells que, des del 2010, s'estan utilitzant a Sils, Arbúcies, Llançà i Roses. En total, aquest nou servei donarà cobertura a 331.000 persones de sis comarques gironines diferents.
Concretament, els nous aparells s'han instal·lat al CAP Ernest Lluch de Figueres, a Olot, Ripoll, Camprodon, el centre Alfons Moré de Salt, el Montilivi de Girona, Sant Feliu de Guíxols i Blanes. Segons han explicat fons de l'ICS, aquests nous aparells afavoriran el diagnòstic immediat de patologies de baixa complexitat.
De moment, els primers estudis que s'estan duent a terme amb aquests equips analitzen la zona abdominal, el sistema urinari i els ronyons.

Cobertura a 300.000 persones
Aquestes noves eines se sumen als ecògrafs que ja s'estan utilitzant des de fa tres anys als CAP de Sils, Arbúcies, Llançà i Roses. En total, el servei dóna cobertura a 331.000 persones de sis comarques gironines diferents, el 60% de la població que té assignada l'ICS a la demarcació de Girona.
D'altra banda, la incorporació d'aquests ecògrafs respon a l'objectiu de fer més resolutiva l'atenció primària i es troba inclosa dins del Pla de Salut 2012-2015 del Departament de Salut de la Generalitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema