L'Ajuntament de Fornells de la Selva ha instal·lat dos punts de recollida de restes de jardí i poda des deel passat desembre i fins a finals de febrer. Aquests contenidors han de facilitar, durant el període de poda, un lloc on poder abocar les restes i permetre evitar abocaments incontrolats i el desbordament de deixalles en d'altres tipus de contenidors. Els contenidors estan instal·lats al carrer Josep Pla i al carrer Montnegre i són per a ús exclusiu de particulars, i està totalment prohibit llençar-hi qualsevol altre tipus de deixalla.

Els contenidors instal·lats són de tipus banyera, amb una capacitat d'entre cinc i nou metres cúbics, i la recollida i trasllat de les restes vegetals a una planta de tractament per transformar-ho en compost es fa cada quinze dies durant els mesos de gener i febrer, i durant el mes de desembre es va realitzar setmanalment.

Aquest nou servei tirat endavant per l'Ajuntament també forma part de les actuacions previstes dins el Pla d'acció de la energia sostenible de Fornells de la Selva, ja que a part de ser un nou servei encarat als veïns, també permetrà la reducció de les emissions contaminants. L'Ajuntament també està realitzant la poda de tot l'arbrat del municipi, així com la replantació d'espècies mortes o la plantació d'altres de noves en zones on s'ha cregut necessari.