Els alumnes de l'escola Portitxol de l´Estartit van celebrar ahir la rua escolar amb un caire reivindicatiu: el de preservar la platgeta que hi ha al costat del port i que es troba amenaçada per una possible ampliació de les instal·lacions portuàries que contempla el Pla de Ports de la Generalitat (en tot cas, no és una actuació que en principi s'hagi d´executar de manera immediata). Així, amb el lema «Salvem la platgeta de l'Estartit», els alumnes disfressats van recórrer el camí que porta des del centre escolar ?ns aquesta platja.

Entre les activitats que realitza l´escola, hi ha l'apadrinament d'elements patrimonials i llocs emblemàtics de la localitat. Així, l'alumnat de l'escola va apadrinar aquesta platja el curs 2006/2007.

Aquest curs s'han reprès moltes de les actuacions realitzades i el centre vol reactivar les accions en defensa d'aquest espai. Una tasca que han de portar a terme els alumnes de 6è, però amb l'ampliació de la resta de cursos.

Des de la direcció, han explicat que els alumnes viuen aquesta platja com un espai propi i, amb la seva reivindicació, també vol transmetre als infants la importància de conservar el medi d'una manera sostenible, que s'adonin de la necessitat de gestionar bé les aigües, de cuidar les platges i d'exigir unes activitats portuàries i professionals més netes i sostenibles.