L'alcalde de Blanes, Josep Marigó (PSC), va defensar ahir la ubicació triada pel Govern municipal per instal·lar un tanatori i crematori al costat de l'hospital comarcal, després que 16 associacions de veïns de Blanes i l'oposició s'hagin començat a mobilitzar en contra. L'alcalde va afirmar ahir que és "mentida" que la instal·lació tregui "fums tòxics" com afirmen els veïns i va titllar els grups d'ICV-EUiA i el PP de tenir una actitud "molt irresponsable" per voler treure "rendibilitat política" d'una qüestió com aquesta.

Cal recordar que l'Ajuntament va aprovar per Junta de Govern local el canvi d'usos d'un solar a prop de l'hospital, a la carretera de Lloret, per poder instal·lar un tanatori i un crematori. Fins ara, a l'espai hi ha una zona d'aparcaments. La decisió, però, ha començat a generar malestar entre els veïns de la zona, que han decidit mobilitzar-se per intentar aturar que es faci en aquell lloc en concret. Estan iniciant una recollida de signatures entre d'altres actes, perquè volen que s'ubiqui allà on preveia el POUM i no on diu el Govern. Aquesta és la mateixa idea que defensen ICV-EUiA i el PP, que han presentat una moció per al proper ple on es demana que s'acabi ubicant allà on estava previst.

Davant de totes aquestes crítiques, Marigó va decidir ahir parlar i defensar la ubicació triada pel seu executiu, tot i que va manifestar que "respecta totes aquestes opinions". "Aquesta possible ubicació està molt més allunyada d'habitatges que la previsió del cementiri del POUM", va afirmar Marigó, en contraposició al que diuen els veïns, i va desmentir que aquesta instal·lació tingui conseqüències tòxiques: "Els tanatoris no emeten fums tòxics. És molt greu verbalitzar això per part d'associacions de veïns perquè és mentida".

L'alcalde també va defensar que el servei és "necessari" i que la ubicació al costat de l'hospital és la ?millor perquè es troba entre tallers, un Pein i al costat d'un equipament públic i ben comunicat. I, a més, va afegir que aquesta localització "no té cap cost per l'Ajuntament".

L'alcalde va posar de manifest que el seu objectiu és que amb la gestió o lloguer dels terrenys per al tanatori es pugui treure un benefici econòmic i així arreglar el cementiri, que és un dels objectius del Govern. Segons Marigó, cal fer aquestes actuacions per posar el cementiri al dia i han calculat que els treballs podrien tenir un cost d'uns 600.000 euros els propers anys, que amb els beneficis del tanatori es podrien pagar i així no tindria cost pels ciutadans. L'alcalde també va apuntar que amb el possible projecte del tanatori es podria solucionar "el problema d'aparcament que hi ha a la zona".

Finalment, Marigó es va mostrar molest amb els grups de l'oposició per la seva actitud. "Sistemàticament alguns grups estan en contra de tot i alimenten l'ànim de les associacions de veïns", va criticar l'alcalde, que va dirigir les seves crítiques contra els dos grups que presenten la moció. "ICV-EUiA i el PP s'han negat a parlar-ne i volen treure una rendibilitat política amb això. Em sembla que és molt irresponsable", va concloure.