L'Ajuntament de Celrà va aprovar dimarts l'adjudicació del contracte del servei de recollida selectiva de residus municipals, amb centre especial de treball, de Celrà. Aquesta adjudicació forma part del procés d'implantació del servei de recollida selectiva d'escombraries porta a porta que culminarà a finals d'abril. La proposta de licitació es va aprovar al ple de desembre i només una empresa que complís els requisits es va presentar a concurs. L'equip de govern (CUP i Icelrà) va votar a favor de l'adjudicació, l'Entesa es va abstenir i CiU va votar en contra.

Una empresa de confiança

El consistori, després de valorar els criteris d'adjudicació, ha atorgat l'explotació del servei al centre especial de treball Tècniques de Recuperació del Gironès (TIRGI), amb seu a Celrà i que gestiona la Deixalleria del Consell del Gironès.

Així mateix, l'Ajuntament va decidir introduir la clàusula social per la qual es restringia l'adjudicació a centres especials de treball, en consonància amb els posicionaments de l'actual govern municipal, i va obeir bàsicament a dues raons: promoure l'ocupació de persones amb dificultats particulars d'inserció en el mercat laboral i impedir que l'adjudicació del servei acabés a mans d'una empresa amb nul·la sensibilitat ambiental, laboral i social. Així ho va manifestar l'Ajuntament mitjançant un comunicat, afegint que aquest sector s'ha convertit en un negoci on es mouen grans quantitats de diners i moltes empreses incompleixen les clàusules estipulades en el seu propi benefici. És per això, que l'equip de Govern considera que amb aquesta adjudicació el servei de l'activitat econòmica i l'ocupació es generarà a Celrà i beneficiarà prioritàriament al municipi.