16 de març de 2013
16.03.2013

Tossa canviarà una trentena de moreres en mal estat del passeig pel perill que suposen

L'actuació, amb un cost de 10.000 €, començarà dilluns i es preveu que els nous arbres puguin estar plantats abans de Setmana Santa

16.03.2013 | 00:00
Una de les moreres en mal estat que es canviarà al passeig.

L'Ajuntament de Tossa de Mar començarà dilluns a retirar 36 moreres de primera línia de mar perquè podrien suposar un perill per als ciutadans, com a conseqüència del seu mal estat. En concret, s'actuarà al Passeig de Mar i al Passeig Mossèn Cinto Verdaguer. I, posteriorment, s'iniciarà la restitució dels arbres amb exemplars més joves de la mateixa espècie: morus alba fruiteless. El consistori preveu que els nous arbres puguin estar plantats en pocs dies i abans de Setmana Santa.
L'Ajuntament actua després de veure un informe de Moix Serveis i Obres -l'empresa de manteniment municipal-, on s'especifica que les branques d'aquestes moreres presenten malformacions i algunes" han caigut de forma sobtada". En línies generals, les moreres presenten moltes podricions en les branques secundàries a causa de les contínues esporgues de brocada a les que són sotmeses. També presenten gran nombre de cavitats, tant en les branques secundàries com en l'estructura principal de l'abre i han aparegut fongs al coll i a la base de l'arbre. A més,hi ha la presència de barrinadors de fusta que augmenten l'efecte de podrició del mateix arbre, fet que provoca "un greu perill de caiguda de branques", segons destaca el consistori.
Per aquesta raó, l'Ajuntament ha decidit talar i retirar aquestes moreres, i substituir-les per altres de la mateixa espècie, però més joves. Els treballs començaran dilluns i tenen un cost d'uns 10.000 euros.
Cal recordar que fa prop d'un any, l'Ajutament ja va talar una vintena de moreres del passeig perquè estaven malaltes i en aquella ocasió, l'actuació va aixecar les crítiques de l'oposició perquè no es va informar que es faria.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook