La crisi a Unió Democràtica continua afectant el principal organisme on governen: la Diputació de Girona. El membre del comité executiu d'Unió Democràtica, Fidel Rincón, que ha estat apartat pel cas Torramadé, va decidir ahir començar a parlar. Va assegurar que a la Diputació de Girona hi ha una trentena d'assessors en nòmina que no treballen per l'ens provincial sinó pels partits polítics. Alguns fins i tot no trepitgen mai la seu de la Diputació. Una circumstància coneguda però que ningú fins avui s'havia atrevit a denunciar públicament. Ahir, però, en el ple, van assistir la major part dels assessors de CiU.

En una entrevista a Ràdio Girona el militant històric i membre del comitè executiu d'Unió Democràtica a Girona Fidel Rincón assegura que els assessors de la Diputació de Girona que cobren entre 25.000 i 60.000 euros, i que costen més d'un milió d'euros anuals a les arques públiques, no treballen per a la Diputació sinó pels tres partits polítics: CiU, PSC i ERC. Alguns assessors fins i tot no posen mai els peus en cap dependència de l'organisme. ""Els assessors de la Diputació de Girona no fan res, treballen pels seus partits"", va afirmar.

En l'entrevista va assegurar que el nomenament d'aquests càrrecs serveix de finançament dels partits. Rincón va admetre que, malgrat que ell ha estat cobrant tots aquests anys com a assessor, hi està en contra. Va dir que en temps que la ciutadania està patint s'ha de denunciar com els partits, que tenen segrestada la democràcia, fan anar els diners.

Joan Cañada, president d'Unió, va a Rincón perquè, segons va dir el propi exassessor, el seu grup de teatre sortia mencionat en les declaracions policials del cas Torramadé per assetjament sexual a Minerva Amador. També perquè era amic de l'exassessora i de Josep Maria Amargant, cap de protocol de la diputació que va ser qui va desmuntar l'intent de Jaume Torramadé d'evitar haver de deixar el càrrec denunciant a Amador per xantatge. També va assenyalar la diputada d'Unió Montserrat Surroca com una de les persones que ha decidit purgar-lo i enviar-lo a l'atur.

Rincón va dir que si la justícia el cita a declarar dirà tot el que sap del cas Treball, que és molt més del que ha transcendit. També va explicar que ell ha estat molts anys l'encarregat d'omplir actes i mítings d'Unió que, si no fos per la seva intervenció, haurien estat buits perquè havia arribat a portar tres autocars plens d'immigrants.