Robert Fauria oficialitzarà avui al migdia la seva renúncia com a alcalde de Sant Hilari Sacalm en un ple extraordinari, després de la seva implicació en el cas Manga. El ple només tindrà aquest punt en l'ordre del dia i arriba més d'un mes després que Fauria anunciés que deixaria tots els seus càrrecs públics. Divendres se celebrarà un altre ple extraordinari al municipi on s'escollirà el nou alcalde de la localitat, que serà Albert Santaugini (CiU), segons va anunciar Convergència fa pocs dies.

Fauria va decidir renunciar als seus càrrecs després de ser detingut -el 14 de febrer- en relació amb l'operació Manga. La jutgessa del cas el va deixar en llibertat sota fiança de 18.000 euros i li va imputar delictes de suborn, tràfic d'influències, malversació de fons públics i falsificació documental. Una setmana després de la detenció, Fauria va convocar una roda de premsa davant els mitjans per anunciar que deixaria els seus càrrecs públics, però ha trigat més d'un mes a fer-ho. Avui oficialitzarà finalment aquesta renúncia i Fauria deixarà l'alcaldia, després de deu anys a l'Ajuntament de la localitat.

Fauria va entrar la renúncia a l'Ajuntament i al Consell Comarcal de la Selva quan ja se sabia que CiU conservaria l'alcaldia gràcies al suport que li donarà ERC, tot i que durant unes setmanes s'havia especulat amb la possibilitat que els republicans acabessin donant suport al PIG. El que encara es desconeix és si ERC acabarà entrant al nou executiu que dirigirà Albert Santaugini. Aquests dies encara continuen les trobades entre ERC i CiU per tancar un acord sobre el futur govern municipal. Si no aconsegueixen el pacte, els republicans donaran suport des de fora de l'executiu.