Desenes d'autobusos i un flux constant d'adolescents ocupaven ahir l'entorn de Fira de Girona, espai en el qual fins demà se celebra la vuitena edició del saló de la formació i l'ocupació ExpoJove. Entre els 54 estands -informatius i pràctics- i 48 xerrades sobre les possibilitats formatives a la demarcació, prop de 5.000 estudiants de 61 centres educatius gironins busquen confirmar les seves vocacions professionals o aclarir el camí que poden seguir quan acabin la Secundària.

L'activitat inaugural, una master class centrada a donar claus per a la recerca de feina, va deixar clara la prioritat d'enguany: promoure la formació professional i guiar els joves cap a la inserció laboral. L'encarregat d'impartir-la, amb el significatiu títol de "Vull aquesta feina!", va ser el professor d'Esade Lluís Soldevila; qui, al llarg de quatre hores i davant un auditori canviant, va anar explicant com elaborar un currículum, com encarar una entrevista de feina i millorar les expectatives laborals.

Fira de Girona, el Consell comarcal del Gironès -amb estand compartit amb el de l'Alt Empordà- i el Departament d'Ensenyament de la Generalitat organitzen ExpoJove. En la seva inauguració, el president comarcal i el director territorial d'Ensenyament, Jaume Busquets i Albert Bayot, respectivament, van coincidir en destacar la importància del saló "perquè els joves puguin encaminar el seu futur"; mentre que la regidora d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Girona -que disposa d'un estand propi-, Marta Madrenas, va remarcar l'"ampli ventall d'oportunitats per formar-se" que els estudiants poden trobar a ExpoJove. Els joves assisteixen a les xerrades que han concertat els seus instituts, però el que més capta la seva atenció és l'oferta pràctica i sovint interactiva que troben en molts estands; amb demostracions del que s'ensenya en diferents famílies formatives -poden pentinar-se, per exemple- o assessorament directe ofert per professorat.