L'Ajuntament de Celrà va començar a implantar el cap de setmana passat el nou servei de recollida selectiva d'escombraries porta a porta, amb el qual l'equip de govern preveu que es puguin rebaixar els costos d'entrada de residus a l'abocador i evitar futurs augments de la taxa d'escombraries, i també per tal de millorar l'eficiència del reciclatge, amb un percentatge molt més alt de material reciclat. L'alcalde celranenc, Dani Cornellà, va fer una valoració molt positiva d'aquests primers dies de funcionament del nou servei, i va afirmar que només es veurà si és efectiu si els seus usuaris fan que ho sigui.

"La resposta és bona. Hi ha gent que no hi està gaire d'acord i ho entenem, però és el que s'ha triat perquè els veïns puguin pagar menys l'any que ve i per poder baixar costos". Així explicava el batlle de Celrà que es valoren positivament els primers dies de posada en marxa del sistema, i que esperen que els veïns hi colaborin per fer-lo com més eficient millor.

De moment, segons va explicar, la nit de dilluns es van recollir 2.560 quilos de fracció orgànica de les vivendes dels veïns que ja tenen els kits de reciclatge. El dia 26 es va iniciar el nou sistema amb la recollida dels residus corresponents a envasos i plàstics, aconseguint recollir 860 quilos d'envàs. El dissabte es va recollir la fracció orgànica, i el total va ser d'unes tres tones.

Segons van informar des de l'Ajuntament, des del passat dia 13 d'abril, en què es va iniciar el repartiment dels kits de reciclatge per a la recollida selectiva porta a porta, més de 1.625 domicilis, que equivalen a més del 90% de totes les llars del poble, han recollit els cubells i la resta de material necessari. Els comerços i les persones que no s'han pogut desplaçar han rebut el kit a domicili.