Celrà va iniciar a finals del mes d'abril el nou sistema de recollida selectiva d'escombraries, amb el mètode del porta a porta. Segons les dades que va oferir ahir l'Ajuntament, el municipi ha passat de reciclar un 31% al 2011 a un 78,2% en els darrers dies. Les dades que té el consistori mostren que amb el nou sistema s'aconsegueix reciclar un 47% més. Del que es recicla actualment, es calcula que un 36,41% és matèria orgànica, un 20,08% vidre, un 14% son envasos, un 6,27% paper i cartró, un 1,44% de materials voluminosos. El 21,8% restant són residus que van directament a l'abocador de Solius.

Des de l'equip de govern van voler ressaltar aquesta millora, destacant que al 2011 el municipi estava situat a la part més baixa de les gràfiques comarcals de recollida selectiva. Dels 27 pobles de la comarca, Celrà ocupava la posició 21 amb xifres d'un 31% de recollida selectiva. Amb les dades actuals, que comprenen el període que van del 26 d'abril al 8 de maig amb el nou model de recollida selectiva porta a porta, Celrà passa a la primera posició de la comarca.

L'Ajuntament va voler destacar ahir que "sense la implicació de la ciutadania això no seria possible" i va voler "felicitar totes les famílies del municipi que estan adaptant-se al nou model".

De fet, l'equip de govern de la CUP també va informar que s'està plantejant la possibilitat no nomès de congelar la taxa de recollida de deixalles sinó que aplicar descomptes a les famílies compromeses amb el nou model de recollida selectiva, aconseguint així un estancament de l'increment del preu del servei i una rebaixa per a les famílies.