L'Ajuntament de Blanes va aprovar ahir amb els vots del PSC, ICV-EUiA i PP demanar a la Generalitat que reconegui els deutes en transferències compromeses que té amb el consistori, que des del municipi s'estima que són d'uns quatre milions d'euros, i també sol·liciten que es marqui un calendari de pagament d'aquests diners. A més, en el punt també es demana iniciar un procés entre les dues administracions per definir el deute final.

L'oposició va criticar que el Govern no hagués presentat documentació més detallada per acompanyar la demanda davant la Generalitat, ja que només hi havia un document amb imports arrodonits i sense detalls. En aquesta qüestió van ser especialment beligerants CiU i, sobretot, la regidora no adscrita, Lourdes Fàbrega. "No puc aprovar-ho per vergonya", va afirmar Fàbrega, mentre ensenyava la documentació al públic. "Sense anys, sense especificacions, sense entrar en detalls...", va criticar amb contundència la regidora. El portaveu de CiU, Joaquim Torrecillas, també va mostrar la seva disconformitat i va dir que així es perdia força: "Tècnicament la proposta no té els documents necessaris perquè nosaltres l'aprovem".

Des d'ICV-EUiA i PP també van reconèixer que des d'Hisenda s'hauria d'haver afinat molt més amb les xifres, tot i que es van mostrar d'acord amb l'objectiu i els ecosocialistes van felicitar el govern "per ser una mica revels".

El ple també va aprovar la creació d'una taula de treball sobre el Delta de la Tordera per resoldre els problemes de manca de sorra a S'Abanell, on hi hauria representants l'Ajuntament de Blanes i Malgrat, la Generalitat, Costes de l'Estat, el CEAB i representants dels càmpings. Era una moció d'ICV-EUiA, que també va recordar que la seva proposta és treure la sorra de la platja de Malgrat abans de fer-ho del riu Tordera com proposa l'alcalde. De fet, Marigó es va reiterar en la seva proposta, perquè va assegurar que el riu està ple de vegetació que no deixa baixar la sorra.

El PP va destacar que des de Costes de l'Estat es veuria bé treure sorra del riu Tordera. La qüestió està en mans del departament de Territori de la Generalitat, que ha de decidir si canvia la normativa per fer-ho possible.

Per altra banda, també es va aprovar una moció d'ICV-EUiA que demanava posar una bandera de l'Arc de Sant Martí al balcó de l'Ajuntament el 28 de juny dia de l'orgull gai.