Segons va explicar la família, va ser l'octubre de l'any passat quan el pare de la nena li va trobar un petit bony a un costat en fer-li un massatge. Van anar a l'hospital i li van diagnosticar el càncer. Des de llavors ha estat operada satisfactòriament i ara està rebent un tractament de quimioteràpia i radioteràpia, que també està evolucionant correctament. Des que es va detectar la malaltia, s'han fet diferents campanyes com recollida de taps i, de moment, ja se n'han aconseguit recollir més de dotze tones i dues més de llaunes, segons va confirmar l'Ajuntament.

Les campanyes han estat impulsades per les escoles d'Anglès, diverses associacions, botigues, l'Ajuntament i particulars. En cada petit acte que es fa, sempre s'intenta fer una menció a l'Elena, segons va explicar l'alcalde Pere Espinet.

El Barça col·labora

El F.C. Barcelona també s'ha sumat a la campanya d'ajuda a l'Elena, després que l'alcalde d'Anglès demanés personalment per carta un cop de mà. Espinet va enviar un escrit al president del Barça sol·licitant si seria possible rebre una samarreta i una pilota signada per tots els jugadors del primer equip amb l'objectiu de rifar-la i poder entregar els diners a la família.

Pocs dies després, el consistori va rebre els dos objectes i una carta del president del club, Sandro Rosell, desitjant una recuperació el més ràpida possible de l'Elena perquè pugui tornar a l'escola ben aviat.

Un cop rebudes la samarreta i la pilota signades, l'Ajuntament ha anunciat que farà la rifa el proper 17 de juny a la tarda en el transcurs de l'Aplec de la sardana d'aquesta població. Segons va destacar el consistori, s'han imprès 4.000 números al preu d'un euro per butlleta i els beneficis aniran per ajudar a la família.

L'alcalde Pere Espinet va explicar que un cop rebuts els dos objectes va voler agrair el gest al F.C. Barcelona i ha enviat una carta als tres capitans del primer equip -Carles Puyol, Xavi Hernández i Víctor Valdés- donant les gràcies.

La família, molt agraïda

Davant de totes aquestes mostres de suport i de l'ajuda que estan rebent, la família de l'Elena ha fet arribar una nota d'agraïment. Així, la família Calderón Salvans destaca en la nota tot "l'esforç i empatia" que estan rebent i la col·laboració desinteressada de "botigues, entitats, associacions, escoles, Ajuntament, Església i CAP". A més, expliquen que els "emociona moltíssim" qualsevol interès o trucada que reben. I acaben la nota amb una sentència: "Sempre és més ample el camí si comptem amb l'ajuda dels amics i sempre trobarem més el camí cap a la victòria i per viure".

La família, així mateix, va voler ampliar l'agraïment i fer-lo extensiu, de manera molt especial, a la Clínica Girona -on treballa el pare i els han ajudat- i a l'hospital de la Vall d'Hebron, on estan tractant l'Elena.