El jutjat Contenciós Administratiu número dos de Girona ha desestimat l'escrit que va presentar la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals (Fecasarm) en representació dels locals i obliga l'Ajuntament de Platja d'Aro a clausurar cinc bars musicals del municipi. El consistori decideix acatar la sentència i ahir mateix va signar els decrets de clausura dels establiments.

Els cinc bars musicals afectats són el 900, Gib's i de Gom a Gom, que ja van quedar ahir clausurats i prescintats per l'Ajuntament. I també els locals Kivi i Sinnic/Ambar, als quals se'ls havia de precintar els aparells de música. Com va avançar Diari de Girona el Jutjat Contenciós número 2 de Girona va emetre el 24 de maig una interlocutòria en la qual ordenava el compliment en set dies d'una sentència de 2008 per clausurar els locals. Ahir es complien els set dies i Fecasarm havia demanat una suspensió de l'execució, però el jutjat ho va desestimar i va ordenar el tancament.

L'advocat d'aquests establiments i cap dels serveis jurídics de Fecasarm, Joaquim Boadas de Quintana, va manifestar ahir que l'Ajuntament hauria d'haver presentat un escrit com el seu i que llavors la jutgessa no hagués ordenat clausurar els locals. "Ja ho vaig dir i la mateixa jutgessa ho està dient a la interlocutòria", va afirmar Boadas, que va recordar que en la interlocutòria, la jutgessa afirma que qui hauria d'haver sol·licitat la suspensió de l'execució hauria d'haver estat l'administració obligada a executar-la -l'Ajuntament. Boadas va lamentar la posició del consistori i va destacar que si es clausuren els locals es podrien veure afectats fins a 40 llocs de feina directes i indirectes.

Des de l'Ajuntament van informar que els serveis jurídics han decidit acatar la sentència i procedir a la clausura dels locals, perquè consideren que es podran reobrir avui mateix després de verificar que compleixen tot el que es demanava a la sentència. Així, ahir mateix ja es van signar els decrets de clausurar i al vespre els locals van quedar precintats. Fonts municipals van destacar que la sentència ja es va complir, però per "problemes burocràtics judicials" es veuen obligats a tornar-la a complir, malgrat que des de l'Ajuntament es creu que com que els locals compleixen amb tot el que se'ls hi pot demanar i tenen llicència correcte, no hi haurà problema perquè avui mateix puguin tornar a reobrir.