Les urbanitzacions de Lloret Residencial i Mont Lloret es podran connectar a la xarxa d'aigua municipal i abastir-se com la resta de veïns del municipi. Aquesta és la intenció de l'Ajuntament, que ja hauria informat a l'actual gestor -l'empresa Riera de Cabanyes- que vol assumir el servei a partir d'aquest estiu, segons van explicar fonts municipals. Els veïns, però, s'hauran de donar d'alta del servei amb la companyia municipal i la taxa per fer-ho és de 353 euros. El Millor ha presentat una moció perquè no se'ls hi cobri, ja que els veïns estan en contra del pagament de la taxa.

Segons van explicar fonts municipals, l'Ajuntament ha invertit en els darrers anys per fer la connexió d'aquestes urbanitzacions a la xarxa municipal d'aigua i ara ja estaria en condicions perquè es pugui fer. Per això, el consistori hauria informat ja a l'actual gestor que a partir d'aquest estiu vol fer el servei directament des del municipi. Després, cada un dels veïns hauran de donar-se de baixa de Riera de Cabanyes i demanar donar-se d'alta amb l'empresa municipal -Aqualia- i pagar la taxa corresponent, que és de 353 euros.

Els veïns, però, no hi estan d'acord i davant d'aquesta situació, el grup del Millor ha decidit presentar una moció per al ple de dijous, on demana que "per aquest cas" no es cobri la taxa als veïns, ja que creuen que l'Ajuntament hauria d'haver ofert aquest servei des de l'inici de les urbanitzacions. I defensen que la condonació d'aquests diners seria "una compensació" a tots aquests anys que no han tingut el servei per part de l'Ajuntament.

El regidor del Millor, Juan Díez, que presentarà la moció, va explicar que volen que sigui una decisió "puntual" per aquest cas tenint en compte les circumstàncies del cas i que els veïns ja disposen d'aigua a través de l'actual gestor. El grup també es queixarà per l'alt preu de la taxa: "La taxa d'alta nova de Lloret és molt més cara que a la majoria de poblacions, com ara 100 euros més que a Blanes", va explicar Díez.

Fonts municipals van destacar que aquest servei l'han de pagar tots els veïns i les urbanitzacions que també s'han connectat l'han pagat.