26 de juliol de 2013
26.07.2013

Antifrau requereix a l'exalcaldessa de Vidreres documentació sobre la contractació de personal

L'Oficina vol que es pronunciï sobre el nomenament de la secretària accidental, un assesor i la contractació de dos arquitectes

26.07.2013 | 09:16
L´exalcaldessa Ruth Rosique.

L'Oficina Antifrau de Catalunya ha sol·licitat a l'exalcaldessa de Vidreres i actual portaveu del grup del PSC, Ruth Rosique, que presenti la documentació relacionada amb el nomenament de la secretària accidental i un assessor jurídic extern així com una possible incompatibilitat amb la contractació de dos arquitectes tècnics municipals que estan essent investigats per aquest organisme. El requeriment ha arribat aquesta setmana a l'Ajuntament de Vidreres i el contingut va ser confirmat ahir en un comunicat emès pel PSC. El partit va assenyalar que Rosique contestarà al requeriment que se li ha fet per escrit en el període de deu dies laborables fixats i que es posa a disposició de l'Oficina Antifrau pel que sigui necessari.

El cas ja es va fer públic el maig de l'any passat, quan l'alcalde del municipi, Jordi Camps (CiU), va explicar durant el ple que l'Oficina Antifrau havia obert una investigació sobre tres tècnics municipals i que la junta de govern local havia obert expedients sobre presumptes irregularitats en els serveis de jardineria, d'escombraries i en una obra. Els tècnics eren l'exsecretari municipal i exassessor que havia tingut el Govern del PSC, Tomàs Soler; i de l'exarquitecte municipal, Lluís Lloret, i el també arquitecte Llorenç Geli.

En concret, Antifrau va demanar a l'Ajuntament que se li aportés informació sobre la vinculació jurídica i laboral d'aquests col·laboradors amb el consistori i durant quant de temps van estar prestant serveis. I també li va reclamar una còpia dels contractes adjudicats i de les factures rebudes a l'Ajuntament de Vidreres que estiguessin relacionades amb els arquitectes Lluís Lloret i Llorenç Geli.

Camps també va precisar en aquell moment que qui havia presentat una denúncia a l'Oficina Antifrau de Catalunya havia estat l'exregidor Jordi Pruneda (ICV), antic soci del PSC, i no pas l'actual equip de govern, format per CiU i ERC-VsT. La seva intervenció i un comentari que el batlle va fer posteriorment per Twitter va encendre els ànims dels socialistes després que Camps acusés l'exalcaldessa de Vidreres, Ruth Rosique, de "prevaricació". Aquesta va respondre que si no rectificava estudiaria presentar una demanda contra ell.

En l'últim butlletí municipal anterior a aquell ple, CiU també feia referència a un suposat pagament en diner negre a l'anterior secretari municipal i acusaven l'anterior equip de govern d'haver "malgastat" un milió d'euros en estudis encarregats "sense criteri coherent" i a "gent afí".

Ara, l'Oficina Antifrau ha fet un requeriment a Rosique a través de l'Ajuntament perquè aporti la documentació relacionada amb el nomenament de la secretària accidental, Montse Brugués, un assessor jurídic extern, que seria Tomàs Soler, i una possible incompabilitat amb la contractació de dos arquitectes tècnics municipals. En un comunicat, el PSC de les comarques gironines assenyala que la cap de l'oposició de l'Ajuntament de Vidreres enviarà el que se li ha demanat en el termini de deu dies laborables exigit i que ofereix plena disposició en relació a aquest cas que s'investiga.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema